Bredbåndskunde nummer 50.000

Sarah Gerding Christensen fra Visse ved Aalborg blev kunde nummer 50.000

Administrerende direktør Søren Juul Hansen og marketingchef Claus Frank Sørensen overrækker et fladskærms-tv til Sarah Gerding Christensen. Privatfoto <i>Lars Horn / Baghuset</i>

Administrerende direktør Søren Juul Hansen og marketingchef Claus Frank Sørensen overrækker et fladskærms-tv til Sarah Gerding Christensen. Privatfoto Lars Horn / Baghuset

BRØNDERSLEV/VISSE:Bredbånd Nord nåede tirsdag en milepæl i Nordjylland. Husstand nr. 50.000 blev koblet på det lynhurtige internet, og nu intensiveres udrulningen af fiber i Nordjylland.

Bredbånd Nord nåede tirsdag privatkunde nr. 50.000.

Sarah Gerding Christensen blev kunden nummer 50.000. Hun har valgt en forbindelse med hastigheden 50/50 Megabit/sekund fra Bredbånd Nord, og præmien var en buket blomster og et nyt såkaldt 4K fladskærms-TV.

4K er betegnelsen for Ultra High Definition (UHD), hvor opløsningen er fire gange så høj som Full HD, der tidligere var den højest mulige standard. 4K er fremtidens TV og er et af de fremskridt, som fiber muliggør. Et 4K-TV har alene brug for cirka en 15/15 Megabit-forbindelse, og når en husstand fremover har flere 4K-fjernsyn kørende på én gang på børneværelser og lignende, bliver der behov for en yderst kraftig internetforbindelse.

- Det er en skelsættende begivenhed ikke bare for Bredbånd Nord, men for hele den nordjyske region, idet den digitale infrastruktur, som fibernettet udgør, bliver helt afgørende for Nordjyllands fremtid, siger administrerende direktør Søren Juul Hansen fra Bredbånd Nord.

- Fiber er udråbt til fremtidens digitale infrastruktur, og over hele landet er de regionale el- og fiberselskaber i gang med at udbrede teknologien. Det er et stort og omfattende arbejde, men det her er helt afgørende for Danmarks fremtid på lige fod med elektrificeringen for mere end 100 år siden, forklarer adm. direktør Søren Juul Hansen fra Bredbånd Nord.

Kunde nummer 50.000 siger:

- Vores internet har altid været meget ustabilt, og særligt det at hente billeder ned fra nettet eller lægge billeder og video op har været meget tidskrævende og frustrerende, siger Sarah Gerding Christensen, kunde nr. 50.000 hos Bredbånd Nord.

- Derfor glæder vi os rigtig meget til, at vi nu får fibernet. Kablerne er jo allerede lagt ind i området, så det er gået ret nemt og smertefrit at få det lagt ind i huset. Vi har hørt meget godt om fiberbredbånd fra Bredbånd Nord og har derfor høje forventninger til, at vi vil kunne mærke, at det kommer til at køre betydeligt hurtigere og mere stabilt end tidligere.

Søren Juul Hansen siger afslutningsvis, at udrulningen af fiber i Nordjylland i øjeblikket intensiveres. Det gælder ikke mindst i store byer som Aalborg og Hjørring, men også i en lang række mindre nordjyske byer er der fuld fart på nedgravningen af de digitale motorveje.

Udover de 50.000 privatkunder er godt 1.400 nordjyske virksomheder tilkoblet Bredbånd Nords fibernet. I anledning af milepælen trækker Bredbånd Nord lod om 120 Bellevue Boxe med biografbilletter blandt kunderne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.