Brede flypassagerer kan snart betale sig til mere plads

Flyproducenten Airbus indretter fremtidens fly med et ekstra bredt sæde ud mod midtergangen.

Brede flypassagerer kan snart betale sig til mere plads

Flypassagerer med ekstra gods på sidebenene kan snart betale sig til lidt mere plads at brede sig på i forhold til sidemanden om bord på flyet.

Flyproducenten Airbus vil i fremtiden give flyselskaberne mulighed for at købe fly i Airbus A320-familien med et ekstra bredt sæde ud mod midtergangen, skriver Check-inn.dk.

Sædet vokser dog på bekostning af nabosæderne. I dag er alle tre sæder fra midtergangen og ud til vinduet som udgangspunkt 18 tommer brede. Men ved at skrumpe vinduessædet og midtersædet ind til 17 tommer, er det muligt at udvide gangsædet til 20 tommer.

Behovet for større flysæder er vokset i takt med passagernes gennemsnitsvægt de senere år. Især i USA er behovet for mere plads i flysæderne steget.

Airbus vurderer, at det brede gangsæde også vil være attraktivt for mødre med små børn på skødet og den omkostningsbevidste forretningsmand.

- Passagererne i vinduessæderne er allerede glade, og de, der sidder i midtersæderne, er muligvis ikke villige til at betale for den ekstra bredde, siger Stefanie Von Linstow, chef for flyinteriør hos Airbus, til Check-inn.dk.

Hun ser muligheder for, at det ekstra brede sæde vil kunne skabe øget indtjening hos de flyselskaber, der vælger at tilbyde det, da det vil gøre dem mere attraktive for en særlig gruppe af rejsende.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.