Bredt budgetforlig i Aalborg

Besparelsen på undervisning i folkeskolen og daginstitutionernes åbningstid blev bl.a. pillet af bordet

Alle partier er med i forliget om næste års budget efter en hel dags forhandlinger. Foto: Michael Bygballe

Alle partier er med i forliget om næste års budget efter en hel dags forhandlinger. Foto: Michael Bygballe

AALBORG:Sent torsdag aften blev der indgået et bredt budgetforlig i Aalborg. Der skal stadig spares 128 mio. kr. på driften i år. Men der er blevet pillet tidsler ud som besparelser på undervisningen i folkeskolen. Det er status, efter, at der torsdag aften blev indgået et bredt budgetforlig i Aalborg med deltagelse af alle partier.

På skoleområdet blev hele besparelsen på timetildelingen pillet af bordet, og der blev fundet penge til yderligere undervisningstid. Desuden får den nedslidte Gug Skole 10,3 mio. kr.
På pasningsområdet kan forældrene se frem til uændrede åbningstider, da der også var flertal for at fjerne reduktionen her. Partierne vil også bevare aftenpladserne på Fuglsang.

Færre stillinger

For buspassagererne blev besparelserne på 10 mio. kr. mindsket med 5,5 mio. kr., men hvilket ruter der overlever, vides ikke.

Til gengæld var byrådet inde og pille 10 mio. kr. af de penge, der var givet til ældreområdet på grund af et voksende antal ældre. Der afsættes bl.a. penge til sygeplejersker på plejehjemmene, ligesom besparelsen på hjemmepleje og plejehjem hver reduceres med fem mio. kr.
I det oprindelige budgetoplæg var der lagt op til cirka 330 færre stillinger. Hvad det færdige forlig får af konsekvenser på det område, havde fungerende borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) ikke overblik over torsdag aften.
- Vi har ikke lavet konsekvensberegninger, men det er klart, der bliver færre stillinger, sagde han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.