Thisted

Bredt budgetforlig i Thisted Kommune

Alle partier på nær Enhedslisten bag forlig, der blandt andet styrker dagtilbud og jobcenter

Arkivfoto

Arkivfoto

THISTED:Søndag aften indgik 26 af de 27 medlemmer i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse forlig om kommunens budget for 2016. Kun Enhedslisten står uden for budgetforliget.

- Budgettet for 2016 skal fastholde og understøtte bæredygtig vækst i Thisted Kommune. Vi har lagt vægt på at skabe tryghed og ro om de grundlæggende rammevilkår for kommunens borgere og erhvervsliv, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen i en pressemeddelelse.

Der afsættes blandt andet ni millioner kroner til ansættelse af hele 20 medarbejdere, der skal styrke indsatsen for at opkvalificere ledige og skabe jobs i erhvervslivet.

Partierne bag forliget er også blevet enige om at styrke dagtilbud med 12,5 millioner kroner, og samtidig annullere en foreslået besparelse på godt seks millioner kroner på skoleområdet. Selv om der på børnepasningsområdet skulle findes 5,5 millioner kroner alene for at opretholde status quo, så er der med forliget tale om et løft.

Skoler friholdes

”Antallet af pladser i kommunens dagtilbud svarer i dag til behovet fremover. Dermed er en vigtig forudsætning for at styrke kvaliteten opfyldt, og dagtilbuddene får tilført ekstra penge til et kvalitetsløft.

Skolerne friholdes for en del af den generelle besparelse og tilføres yderligere midler, hvilket betyder, at det er muligt at bibeholde den nuværende skolestruktur”, fremgår det af pressemeddelelsen.

På anlægsområdet afsættes puljer til skolerenovering, renovering af kommunale og selvejende haller og daginstitutioner og ekstra puljer til veje, pladser og havne, ligesom der afsættes midler til en adgangsvej for surfere til Vandet Sø og renovering af Lodbjerg Fyr. Alt i alt bliver det samlede bruttoanlægsniveau på godt 70 millioner kroner.

Budgetforliget skal endeligt vedtages af Thisted Kommunalbestyrelse tirsdag 6. oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst