Bredt forlig om 2017-budgettet i Vesthimmerland

Alle 27 byrådsmedlemmer er med

Lasse Damsgaard
Hele byrådet i Vesthimmerland står bag næste års budget. Arkivfoto: Thomas Hansen
Vesthimmerland 30. september 2016 09:13 - Opdateret 30. september 2016 11:35

VESTHIMMERLAND: Der er indgået bredt forlig omkring Vesthimmerlands Kommunes 2017-budget.

Alle 27 byrådsmedlemmer står bag næste års budget, der faldt på plads under et budgetseminar i Slettestrand for byrådet.

Der var sat to dage af til budgetseminaret, men politikerne skulle kun bruge en dag - torsdag - til at blive enige omkring næste års budget, der betyder, at skatteprocenten forbliver uændret.

Politikerne satte sig fredag morgen kl. 9 sammen for at gå budgettet igennem - og efterfølgende underskriver budgetaftalen.

At alle 27 byrådsmedlemmer står bag næste års budget, glæder den konservative borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen.

- I en tid hvor kommunerne og herunder Vesthimmerlands Kommune har store udfordringer, er det selvfølgelig en stor styrke, at vi kan sætte os til forhandlingsbordet og udarbejde et godt fælles budget, siger Knud Kristensen og tilføjer:

- Den helt store udfordring som vi har haft de seneste år og i budget 2017-aftalen, det er sundhedsudgifterne. Der har vi nu fået formuleret i enighed, hvordan vi skal få hele området gennemgået, for at finde det økonomiske grundlag for, at Vesthimmerlands Kommune har større omkostninger på området sammenlignet med vores nabokommuner, siger Knud Kristensen, som påpeger, at aftalen om budget 2017 indebærer også, at Vesthimmerlands Kommune i 2017 har et robust anlægsbudget.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...