Breschel forklarer: Jeg har en god VM-mave

Kun to aktive ryttere har flere VM-medaljer i skabet end Matti Breschel, som her forklarer sin succes.

Breschel forklarer: Jeg har en god VM-mave

Cykel-VM er en specialitet for Matti Breschel, som i medaljestatistikken kun er overgået af to ryttere i det felt, der søndag kører landevejsløbet ved hollandske Valkenburg.

Danskeren har to medaljer (sølv og bronze), og kun Oscar Freire og Alejandro Valverde har mere VM-metal i skabet med henholdsvis fire og tre.

Rabobank-rytterens succesformel bygger på to krydderier: Fart og kølighed.

- Opskriften er lidt anderledes end andre cykelløb, for man kan komme rigtig langt med at gemme sig og have is i maven, passe på sig selv og så vente, vente, vente, siger Matti Breschel.

Men på ro og gemmeleg alene vinder man ingen VM-medaljer, og derfor er Matti Breschels anden kvalitet - hans gode spurt - den anden vigtige ingrediens.

- Det er en fordel, hvis man kan få røven over de sidste stigninger og så have en hurtig spurt. Det er mere eller mindre opskriften, siger Breschel.

- Men der er mange, der kan det der, og der er mange om buddet. Temperamentsmæssigt ligger et mesterskab godt til mig - sådan har det i hvert fald været.

Selvom danskeren har haft et par ujævne og generelt sløje sæsoner, hvad angår resultater, så er han formentlig igen det bedste danske bud på en verdensmester.

Det er dog ingen garanti for succes, for alt er gået op i en højere enhed, de to gange Breschel har vundet VM-medaljer i Italien 2008 og Australien 2010.

- Jeg har været skidegodt kørende, og jeg har været i form, og så er det noget specielt at køre VM. Det er nemt at motivere sig, for det er en gang om året, og det er så stort.

- Man kan præsentere Dannebrog, og det er også specielt. Det hele har bare spillet på de dage for mig, men bare fordi man har fået medaljer et par gange, så er det ikke garanti for, at man gør det igen.

I denne sæson har Breschel blot vundet en sejr, tredje etape af Vuelta a Burgos. Den sejr var hans første i to år og hans første for Rabobank, som han forlader til fordel for Saxo Bank-Tinkoff Bank fra næste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.