Breschel snupper sæsonens første sejr

Den danske cykelstjerne Matti Breschel vandt fredag 2. etape af Luxembourg Rundt.

Efter en sæson præget af modgang lykkedes det fredag endelig for den danske cykelprofil Matti Breschel at opleve noget optur.

Den danske Tinkoff-Saxo-rytter vandt 2. etape af Luxembourg Rundt, da han var bedst på de 157,4 forholdsvis flade kilometer fra Rosport til Schifflange.

- Det var sgu alle tiders og noget, jeg har trænet efter i lang tid. Det var dejligt at køre først over stregen langt om længe, siger Breschel til tv2.dk.

Sejren var Breschels første i 2014. Breschel henviste konkurrenterne i spurten, hvor det gik lidt op ad.

- Det er en kæmpe forløsning. Det er det, man kæmper for hver eneste dag, og det gør man også, selvom man står på snotten og brækker arme og ben.

- Det er en farlig sport, vi dyrker. Og alle styrter, men der er ikke andet for end at komme op på cyklen og kæmpe videre - for en eller anden dag skal man nok stå øverst på podiet.

- Men man kommer ikke sovende til det. Det er dejligt, at al den træning, som jeg har lavet de sidste par måneder, siden jeg styrtede i Flandern Rundt, endelig bærer frugt, siger Breschel.

Også hos Tinkoff-Saxo var der glæde over sejren.

- Matti viste, hvad han kan, når han er på toppen, og han var bare den stærkeste af alle i dag. På samme tid blev Michael Mørkøv nummer fem, og han er nu nummer to samlet, siger sportsdirektør Fabrizio Guidi i en pressemeddelelse.

Torsdag blev holdkammeraten og landsmanden Michael Mørkøv nummer to på 1. etape. Mørkøv er fem sekunder efter den lokale helt Jean-Pierre Drucker i den samlede stilling.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.