(Brev)sprække i de nye postregler

Ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger i Mariager behøver ikke save huller i de smukke gamle døre eller skæmme facader med nye brevkasser

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Brevkasserne er i dag sat op inde i Bugges Gård, og det håber foreningen, at de kan blive ved med at være.

Fonden for bevarelse af gamle Bygninger i Mariager henstiller til alle ejere af byens smukke huse, at de i første omgang holder fingrene langt væk fra sav, hammer og boremaskiner. Der er ingen grund til at forhaste sig for at opfylde Post Danmarks nye krav om, at alle senest 1. januar skal have en postkasse ved vejen, alternativt for byhuse en postkasse på muren. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur har overtalt Post Danmark til at lave en dispensationsmulighed for bevaringsværdige huse. Ejere og lejere i bevaringsværdige bygninger får således mulighed for at blive ved med at bruge en eksisterende brevsprække eller en brevkasse i gården eller på gavlen. Dispensationen skal dog aftales mellem Mariagerfjord Kommune, Post Danmark og den enkelte lodsejer, som ikke behøver at gøre noget som helst, med mindre de får brev om det fra Post Danmark. Da skal de ringe til Mairagerfjord Kommune, der vil tage sig af det videre forløb.