Breve med dødelig gift sendt til Pentagon

Et tredje brev med ricin kan være blevet sendt til USA’s præsident

Et tredje brev med den dødelige gift kan være blevet sendt til Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

Et tredje brev med den dødelige gift kan være blevet sendt til Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

USA:To breve sendt til Pentagon mandag er blevet testet positive for at indeholde den dødelige gift ricin. Det oplyser en unavngiven kilde fra forsvarsministeriet overfor CNN.

Brevene var adresseret USA’s forsvarsminister, Jim Mattis, og øverstkommanderende for den amerikanske flåde admiral Jon Richardson.

Amerikanske myndigheder mistænker, at et tredje brev sendt til USA’s præsident, Donald Trump, mandag også indeholdt ricin. Det bekræfter USA’s sikkerhedstjeneste Secret Service, skriver CNN.

- Secret Service kan bekræfte at have modtaget en mistænkelig konvolut sendt til præsidenten 1. oktober. Konvolutten nåede aldrig frem til Det Hvide Hus, oplyser en unavngiven talsmand for sikkerhedstjenesten.

Stoffet ricin er et protein, som produceres af en plante, der kaldes kristpalme eller castorbønne. Proteinet er meget giftigt. Det antages at være dobbelt så giftigt som kobraslangens gift og 6000 gange stærkere end blåsyre. 0,2 milligram er en dødelig dosis, og der findes ingen modgift.

Ricin har været brugt ved likvideringer, og stoffet skulle være på listen over potentielle terrorredskaber på linje med miltbrand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.