Udland

Brevik får grønt lys til at læse statskundskab

Fængslet vil ikke stille sig i vejen for, at den terrordømte nordmand kan få lov til at læse på universitetet.

Brevik får grønt lys til at læse statskundskab

Hvis karaktererne er gode nok, får den terrordømte nordmand Anders Behring Breivik fremover lov til at læse på universitetet.

Fængselsdirektøren ved Ila-fængsel, hvor Breivik er indsat, vil nemlig ikke nægte massemorderen retten til at studere ved Universitetet i Oslo, hvor han har søgt ind på statskundskab.

- Ja, vi vil acceptere, at han studerer, men det bliver selvstudier i cellen, siger fængselsdirektør Knut Bjarkeid til norsk TV 2.

- Han vil ikke kunne være på universitetet, eksaminer vil finde sted på Ila og der vil ikke være nogen internetforbindelse til universitetet, lyder det.

Norges uddannelsesminister, Kristin Halvorsen, har tidligere udtalt, at opfordringen til indsatte om at læse videre ikke gælder for Breivik. Den udmelding har mødt skarp kritik fra de indsatte.

- Jeg er meget glad for, at Halvorsen ikke er justitsminister. Der ville blive kaos i hele kongeriget, hvis den norske kriminalforsorg blev styret af en ministers følelser, siger formanden for forbundet af kriminalforsorgsansatte i Norge, Knut Are Svenkerud, til TV 2.

Breivik afsoner en dom for drab på 77 mennesker i Oslo og på Utøya og har undervejs læst enkeltfag på gymnasieniveau.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.