Brexit-modstandere vil ikke gøre Corbyn til premierminister

Hvis Jeremy Corbyn vil være premierminister, bliver det uden Liberaldemokraternes støtte.

Jo Swinson vil ikke gøre Jeremy Corbyn til premierminister i Storbritannien - dermed er oppositionen til den konservative regering i landet splittet. (Arkivfoto)

Jo Swinson vil ikke gøre Jeremy Corbyn til premierminister i Storbritannien - dermed er oppositionen til den konservative regering i landet splittet. (Arkivfoto)

LONDON:Labours leder, Jeremy Corbyn, kommer ikke til at kunne regne med Liberaldemokraternes hjælp til at vælte den konservative premierminister, Boris Johnson, efter næste valg.

Liberaldemokraternes leder, Jo Swinson, afviser søndag, at hendes parti under nogle omstændigheder kommer til at støtte en Jeremy Corbyn-regering.

Det siger hun til Sky News, der har spurgt hende, om hun kan se nogle omstændigheder, hvor hun vil støtte Jeremy Corbyn.

- Nej. Jeremy Corbyn er ikke egnet til at blive premierminister, svarer hun til Sky News.

Det skotske uafhængighedsparti, SNP, vil gerne give deres mandater til at gøre Jeremy Corbyn til premierminister. Men de vil have betaling for det i form af en folkeafstemning i Skotland om uafhængighed fra Storbritannien.

Sådan en afstemning blev afholdt i 2014. Dengang stemte 55 procent for at blive i Storbritannien og 44 procent for at forlade Storbritannien.

Siden har hele Storbritannien afholdt en folkeafstemning om at forlade EU. Her stemte et flertal i Storbritannien for at forlade EU, mens et flertal i Skotland ville blive.

Partiet holder kongres søndag og avisen The Times har som optakt lavet en meningsmåling på spørgsmål om skotsk uafhængighed. Her har 50 procent af de adspurgte sagt ja tak til at forlade Storbritannien.

Det er den største støtte The Times nogensinde har registreret for skotsk uafhængighed.

Corbyn selv har søndag sagt, at han mener, at der er en "stor sandsynlighed" for at briterne skal til valg før jul. I den valgkamp vil han gå til valg på at danne en ren Labour-regering uden koalitionspartnere.

Britisk politik venter i disse dage i spænding på, om det lykkes den konservative regering at indgå en aftale med EU om landets exit fra unionen.

Hvis det lykkes, vil Corbyn formentlig ikke støtte en sådan aftale, siger han, allerede inden den er indgået.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.