Brexit øger Danske Banks usikkerhed for fremtiden

På kort sigt vil det britiske farvel til EU dog næppe få betydning for Danske Bank, forudser banken.

Private firmaer skal overvåge tusindvis af danske magthavere Danske Bank Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Private firmaer skal overvåge tusindvis af danske magthavere Danske Bank Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Det britiske farvel til EU øger usikkerheden om vækst i fremtiden for Danske Bank. På kort sigt får det såkaldte brexit dog ingen konsekvenser. Det skriver banken i en pressemeddelelse om sit halvårsregnskab.

- Udfaldet af Storbritanniens EU-afstemning får ikke på kort sigt væsentlige konsekvenser for Danske Bank, skriver banken i et afsnit med overskriftet "øget usikkerhed efter brexit".

- Udfaldet vil dog sandsynligvis påvirke den økonomiske aktivitet på alle vores markeder. Det er stadig for tidligt at vurdere konsekvenserne, men usikkerheden om den fremtidige vækst er øget.

En del af Danske Banks forretning ligger i Nordirland. Den del står for fem procent af indtægterne i det første halvår i 2016 og tre procent af de samlede udlån målt ved udgangen af juni i år.

Torsdag forklarer den administrerende direktør i Danske Bank, Thomas F. Borgen, til Ritzau Finans, at Storbritanniens farvel til EU skaber usikkerhed for erhvervslivet generelt.

Det forventes ifølge bankdirektøren, at den britiske økonomi påvirkes negativt af brexit.

Danske Banks forventninger til resultatet for 2016 har ikke ændret sig efter afstemningsresultatet fra Storbritannien.

- Vi fastholder derfor vores forventninger om et resultat for 2016 på niveau med resultatet før nedskrivninger på goodwill for 2015, skriver banken.

Danske Bank offentliggjorde torsdag sit halvårsregnskab. Her kunne banken notere sig et nettoresultat for årets første seks måneder på omkring 9,4 milliarder kroner.

- Selv om markedsvilkårene er blevet mere udfordrende efter Storbritanniens EU-afstemning, fastholder vi vores forventninger for hele året, skriver Thomas F. Borgen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.