Brexitminister trækker sig i stort slag for Johnson

David Frost har meddelt, at han stopper som britisk brexitminister. Det oplyser han ifølge Reuters.

FILE PHOTO: British Brexit Minister David Frost meets with European Commission Vice-President Maros Sefcovic in Brussels <i>Yves Herman/Reuters</i>

FILE PHOTO: British Brexit Minister David Frost meets with European Commission Vice-President Maros Sefcovic in Brussels Yves Herman/Reuters

Storbritanniens brexitminister, David Frost, trækker sig.

Det oplyser han selv sent lørdag aften.

Meddelelsen kommer, efter at avisen Mail on Sunday tidligere lørdag berettede om Frosts fratrædelse og skrev, at den skyldtes den britiske regerings "politiske retning".

Det var ifølge Frost ikke planen, at nyheden skulle komme ud nu.

- Det er skuffende, at denne plan er kommet til offentlighedens kendskab her til aften, og under disse omstændigheder mener jeg, at det er det rette for mig at stoppe med øjeblikkelig virkning, skriver Frost i et brev til premierminister Boris Johnson.

Fratrædelsen vil af mange blive set som et stort slag for Johnson, der er i krise.

Således har medlemmer af Johnsons eget konservative parti advaret premierministeren om, at regeringen skal ændre retning, hvis de fortsat skal bakke op om ham.

Frost har ført an i Storbritanniens brexitforhandlinger med EU, blandt andet i den langvarige strid om Nordirland-protokollen.

Senest har han fredag udtalt, at der stadig er en lang række problemer med aftalen. Forhandlinger ventes i det nye år - men altså uden Frost ved roret.

Boris Johnson presses mere generelt af blandt andet beskyldninger om ansattes julefrokoster under sidste års nedlukning.

Denne uge tabte Det Konservative Parti en normalt ærkekonservativ kreds i et suppleringsvalg.

Frost har ikke været minister med ansvar for implementering af brexit særligt længe. Den position satte han sig på i marts.

Fra 2019 til 2021 var Frost chefforhandler for den britiske udtræden af EU.

Det var i 2016, at briterne stemte for at træde ud af EU. Først 31. januar 2020 forlod Storbritannien dog EU officielt, og med udgangen af 2020 udløb også overgangsperioden.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Musikkens Hus bekræfter historisk milliontab – direktør udskyder orlov
Luk