København

BRF undsiger Nykredit og går på kundejagt

Kalder Nykredits begrundelse for at hæve prisen på lån for useriøs

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:BRFkredit mener ikke, at Basel-forslaget kan bruges som årsag til at hæve bidragssatserne for boligkunder, og vil forsøge at tiltrække Nykredits kunder med et slagtilbud. Det skriver Børsen og Berlingske Business.

Nykredit-rivalen kan også selv regne med at blive ramt af fremtidige kapitalkrav fra Basel-komiteen, men på grund af den store usikkerhed omkring Basel-forslagenes udformning og konsekvenser finder BRFkredits administrerende direktør, Carsten Tirsbæk, det useriøst at bruge forslagene som argument for at hæve priserne.

- Jeg mener ikke, at det stadie, Basel-forslaget er på nu, for BRFkredits vedkommende kan bruges som begrundelse for prisstigninger, siger Carsten Tirsbæk til Børsen.

Kravene er langt fra på plads endnu, men det er særligt inklusionen af såkaldte gulvkrav i et udkast til reglerne, der har fået Nykredit til at planlægge en børsnotering og foretage prisstigninger. Gulvkravet fungerer som en minimumsgrænse for, hvor mange penge, der skal sættes til side til polstring mod tab på et givent lån, uanset hvor sikkert lånet er.

Vil udnytte situationen

Mens Nykredit ønsker at polstre sig med 15 mia. kr. yderligere, estimerer BRFkredit og Jyske Bank behovet til 4 mia. kr. Udfordringen hos Nykredit er dog også virksomhedens særlige stuktur, da BRFkredit har direkte adgang til børsen via ejeren Jyske Bank, mens Nykredit må polstre sig allerede nu.

BRFkredit ser muligheder i konkurrentens prisstigninger, og vil sænke prisen på at skifte realkreditselskab i forsøget på at lokke nye kunder ind i folden. Omkostningerne til et nyt lån hos BRFkredit sænkes til 2500 kr. fra 7500 kr.

- De seneste prisforhøjelser, som en af vores konkurrenter har gennemført, gør, at vi føler, at vi er konkurrencedygtige, og den situation udnytter vi selvfølgelig, siger BRFkredits cheføkonom, Mikkel Høegh til Berlingske Business.

BRFkredit vil derudover ikke ændre ved priserne i 2016, men over for Børsen vil Carsten Tirsbæk ikke garantere, at ikke også BRFkredit på et tidspunkt vil hæve bidragssatserne.

/ritzau/FINANS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.