Brian Holm: Cavendish var uden skyld i styrt

Omega Pharmas danske sportsdirektør mener, at Mark Cavendish var komplet uskyldig i tirsdagens styrt i Touren.

Brian Holm: Cavendish var uden skyld i styrt

Mark Cavendish blev på onsdagens enkeltstart i Tour de France sprøjtet til med urin og måtte finde sig i vrede tilskuere.

Årsagen er formentlig, at den britiske supersprinter fik skylden for Tom Veelers styrt under sprintafslutningen på tirsdagens etape.

Cavendishs sportsdirektør hos Omega Pharma-Quick-Step, Brian Holm, mener, at beskyldningerne mod sprinteren er forfejlede. Cavendish er da også blevet frikendt af Tourens løbsjury.

- Når selv den jury, som ellers straffer ham hårdt og har et horn i siden på ham, de ikke engang siger noget, men blot siger "glem det", så var der nok ikke noget.

- Men alligevel så får pressen og hr. og fru spejlæg kørt det op til, at det er hans skyld, siger Brian Holm og fortæller, at beskyldningerne har påvirket Mark Cavendish.

- Hvis du bliver beskyldt for at få en anden rytter til at styrte, så er det jo ikke noget, du er stolt af, siger Holm.

Mark Cavendish lod sin vrede gå ud over en journalist efter tirsdagens etape. Da sprinteren blev spurgt ind til styrtet, valgte han på et tidspunkt at tage optageudstyret fra en journalist.

- Mark har måske siddet med nerverne uden på skjorten allerede fra morgenen af, og det første, han blev spurgt om efter fem timers kørsel, er, hvorfor fik du ham til at styrte, siger Brian Holm.

Sportsdirektøren mener, at Tourens løbsjury har truffet den helt rigtige afgørelse om ikke at straffe Cavendish.

- Den her gang var han altså fuldstændig uskyldig. Hvis han skulle deklasseres for det, ville det være fuldstændig vanvittigt, fastslår Holm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.