Brian Holm godkender Team Skys dobbeltspil

Sportsdirektør Brian Holm mener, at Team Sky gør det eneste rigtige ved at satse på både gult og etapesejre.

Brian Holm godkender Team Skys dobbeltspil

Om Team Skys store Tour-satsning på både sprinteren Mark Cavendish og topfavoritten Bradley Wiggins er overmod eller overmagt, må afvente senere dom.

Men der er dumt at være skeptisk på forhånd, mener den danske sportsdirektør Brian Holm, som ville have gjort præcis det samme, hvis han var chef på det britiske hold.

- Hvad er alternativet? Skulle man lade Cavendish blive hjemme? Det tror jeg ikke, der er ret mange, der ville vælge, og det må være alternativet.

- Selvfølgelig tager man ham med, og når så massespurterne kommer, så har man en garant for minimum tre etapesejre, siger Brian Holm.

Danskeren har de seneste fire år været sportsdirektør for Mark Cavendish i Touren, hvor briten har vundet i alt 20 etaper.

De mange sejre krævede et massivt slid af HTC-Highroad-holdet, og spørgsmålet er, om Team Sky vil bruge lige så mange kræfter, så supersprinteren kan nå frem til en massespurt.

- Der kan blive op til Argos-Shimanos og Lotto-Belisols nåde, om udbruddene bliver kørt ind, og her taler jeg om de sidste 60 kilometer af etaperne.

- De andre år, hvor vi har spurgt hold om hjælp til at køre udbruddet ind, har der været nul støtte.

- Alle prøver at undgå at arbejde, men nogen skal tage ansvaret, og det er gerne dem med de bedste sprintere, siger Brian Holm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.