Brian Holm: Man gradbøjer regler til fordel for Froome

Chris Froome burde ikke have fået sit tidstab neutraliseret på etapen til Mont Ventoux, mener Brian Holm.

Folketingsvalg2015 Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Folketingsvalg2015 Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Chris Froome fik på torsdagens etape i Tour de France neutraliseret et tidstab, efter at Sky-kaptajnen på Mont Ventoux var ramlet sammen med en motorcykel og fik smadret sin cykel.

Dermed kunne Froome beholde den gule førertrøje, men det burde ikke have været tilfældet, mener Brian Holm, sportsdirektør hos Etixx-Quick-Step.

- Man gradbøjer reglerne til fordel for Froome, og det mister man altså noget troværdighed på. Det er politisk korrekt at sige fair play.

- Men var Bauke Mollema fra Trek-Segafredo, der også styrtede, den eneste, som havde været i asfalten, ville han aldrig have fået sin tid neutraliseret. Det rykker jo ved retfærdighedssansen, skriver Holm i BT.

Froome stødte sammen med Richie Porte og Mollema, og kun Mollema kunne fortsætte op ad Mont Ventoux uden problemer. Senere fik Froome og Porte noteret samme tid som Mollema.

Holm mener, at Adam Yates (Orica-Bikeexchange) skulle have båret førertrøjen på fredagens enkeltstart.

- Sådan nogle ting sker altså i cykelløb! Det må vi leve med. Det er et styrt som alle andre.

- Jeg kan godt forstå, at ASO (løbsarrangøren) ville have det ændret, for de vidste godt, at de havde dummet sig. De ville undgå ballade, og det giver god mening, forklarer Holm og tilføjer:

- Jeg havde gjort det samme som arrangør. Men hvad med alle dem, der stoppede bagved? De fik ikke neutraliseret deres tid.

- Jeg føler lidt, at man forskelsbehandler rytterne, og jeg ved, at den holdning er udbredt i feltet, for jeg gik rundt og snakkede med ryttere og sportsdirektører i feltet før fredagens enkeltstart.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.