Brian Holm: Vi er kørt i stilling til gul trøje

Omega Pharma-Quick Step har været uheldige indtil videre i Touren, men nu ser det godt ud, mener Brian Holm.

Brian Holm: Vi er kørt i stilling til gul trøje

Omega Pharma-Quick Step med topsprinteren Mark Cavendish og tempokongen Tony Martin har været ramt af styrt og uheld, mens Tour de France har gæstet Korsika.

Men nu hvor løbet fortsætter på kontinentet, lysner det hele for det belgiske mandskab.

Holdet har således to ryttere på spring til at overtage den gule førertrøje, hvis ellers mandskabet sejrer i tirsdagens holdløb i Nice.

På den vis lykkedes mandagens taktik for Quick Step, fortæller sportsdirektør Brian Holm.

- Vi fik Sylvain Chavanel med over den sidste stigning, og det var også vores mål at få Michal Kwiatkowski ind med de forreste, så han kan vinde den gule, hvis vi vinder holdløbet, siger Holm.

Omega Pharma-Quick Step er verdensmester i holdløb, og selvom Tony Martin styrtede grimt forleden, så er det belgiske hold alligevel blandt favoritterne.

Vinder holdet tirsdagens etape, er det sandsynligt, at polakken Michal Kwiatkowski overtager den gule førertrøje, da han ligger på fjerdepladsen i klassementet - et sekund efter den førende rytter Jan Bakelants.

Vigtigst for det belgiske hold er, at verdensmesteren i individuel tidskørsel, Tony Martin, ser ud til at kunne bidrage trods sine smerter.

- Det bedste var, at Tony Martin sad med op over den sidste stigning - stille og roligt. Og han beklagede sig ikke så meget.

- Vi var lidt bekymret for Mark, for havde feltet trykket den af på den første stigning, så havde vi været i problemer lige fra starten, men han sad godt med over.

- Fordi vi ligger rimelig skidt i holdkonkurrencen, så starter vi nok som hold nummer to. Jeg mener, at vi har en fair chance for at vinde. Men vi kan også sagtens blive nummer fem.

- Det bliver afgjort inden for 10-15 sekunder, så det bliver spændende, siger Brian Holm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.