Brian P´s onkel og habiliteten

Vejdirektoratet afviser klager over cykelsti ved Solsbækvej

Grethe og Mogens Christensen - fik ikke medhold i deres klage over Brian Pedersens manglende habilitet. Arkivfoto <i>Peter Broen</i>

Grethe og Mogens Christensen - fik ikke medhold i deres klage over Brian Pedersens manglende habilitet. Arkivfoto Peter Broen

SÆBY:Teknisk udvalgs formand Brian Pedersen (SF) har en onkel, som ejer en gård på Solsbækvej. Men det gør ikke formanden inhabil i de beslutninger, han har været med til at træffe om linjeføring af og ekspropriation til en ny cykelsti langs Solsbækvej.

Det fastslår Vejdirektoratet.
Brian Pedersen har nemlig indtil nu ikke været med til at træffe afgørelse om placering af cykelstien på netop den del af strækningen, hvor onklen bor.

Øst eller vest

De to første etaper af cykelstien er ganske vist placeret vestsiden - og onklen bor på østsiden.
Men først i tredje eller fjerde etape når cykelstien ud til onklens gård.
Vejdirektoratet anfører, at Brian Pedersen muligvis er inhabil, når afgørelsen om linjeføringen på den pågældende etape skal træffes.
Vejdirektoratet er bragt ind i sagen om Brian Pedersens onkel på grund af en klage fra Grethe og Mogens Christensen.
De bor på vestsiden af Solsbækvej og har fået eksproprieret en del af deres have til cykelsti.
Det er de godt trætte af, for de mener som mange andre, at cykelstien burde ligge på den anden side, direkte ud til naturområderne på havsiden.

Brian P: - Er jeg enearving...?

I klagen til Vejdirektoratet har de peget på, at Brian Pedersen har et habilitetsproblem, fordi han står til at arve onklen og fordi værdien af onklens ejendom efter deres opfattelse bliver forringet, hvis cykelstien skal skære hen over hans ejendom.
- Er jeg enearving, det vidste jeg ikke engang selv, lyder Brian Pedersens let spydige kommentar.
Han tager Vejdirektoratets vurdering af sin habilitet i forbindelse med den kommende beslutning om linjeføring ud for onklens ejendom til efterretning.

Anden etape ikke færdig

- Så må næstformanden tage over, siger han.
Heller ikke med hensyn til en række andre klagepunkter får Grethe og Mogens Christensen medhold i Vejdirektoratet. Sagen om ekspropriationen af deres have har også været omkring Ekspropriationskommissionen, som fastholdt ekspropriationsbeslutningen, men nedsatte erstatningen.
Kontroverserne har forsinket anlægget af cykelstiens anden etape, som endnu ikke er færdig.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.