Brian Pedersen vil ikke være spidskandidat

SF’eren Brian Pedersen peger i stedet på Christina Lykke Eriksen

Brian Pedersen bakker op om Christina Lykke Eriksen. Arkivfoto

Brian Pedersen bakker op om Christina Lykke Eriksen. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:SF’eren Brian Pedersen satser ikke på at blive kørt i stilling som sit partis borgmesterkandidat.

Han peger i stedet på parti- og byrådskollegaen Christina Lykke Eriksen.

- Jeg mener, at der skal yngre kræfter til, for en spidskandidat er ikke bare en døgnflue, siger Brian Pedersen, der er formand for teknisk udvalg.

Der er længe blevet spekuleret i, om Brian Pedersen selv ville gå efter positionen som spidskandidat. Hovedpersonen ved dog ikke, om der var opbakning til hans kandidatur.

- Det har jeg overhovedet ikke undersøgt. Men jeg havde jo et rigtigt godt valg sidste gang, hvor jeg fik næstflest stemmer (i SF, red.) efter Paul Rode.

Kunne det så ikke være fristende at prøve det af.

- Nej. Jeg har været med i mange år, og det er et langt sejt træk at køre sig på banen. Jeg bakker Christina op, for hun har alderen til det, siger Brian Pedersen.

Han er dog klar over, at Christina Lykke Eriksen - der er i gang med sin første byrådsperiode - formentlig skal bruge et lidt længere tilløb til for alvor at byde ind på borgmesterkæden.

- Man skal ikke forvente at Christina bliver borgmester ved det her valg, selvom det er det, man prøver på. Men når man vælger en spidskandidat, så skal det være én, der har alderen til det, og som over flere år kan drive det til et eller andet, siger han.

Skønt Brian Pedersen ikke drømmer om at blive borgmester, så fastslår han dog, at han stiller op til byrådet igen.

- Min interesse er stadig indenfor det tekniske område, og det er det, som jeg vil prøve igen, hvis det er muligt, slutter Brian Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.