Brian Sandberg om Bandidos: Jeg er blevet optaget

En skrøbelig fred mellem Bandidos og Hells Angels hænger nu i en tynd tråd.

Brian Sandberg om Bandidos: Jeg er blevet optaget

Kort tid efter, at den tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg i Østre Landsret blev frifundet for drabsforsøg i den store rockersag, er han blevet medlem hos rivalerne i Bandidos.

Det oplyser rockeren på Facebook, hvor han tirsdag aften skriver:

"Jeg kan bekræfte jeg har søgt ind i Bandidos og er blevet optaget..!

Time for chances "

Beskeden er underskrevet "Sandberg Bandidos".

Klubskiftet er bemærkelsesværdigt.

I slutningen af 1990'erne blev Brian Sandberg smidt ud af Hells Angels, men blev senere taget til nåde og var derefter hovedkraften i opbygningen af støttegruppen AK81.

Sidste efterår blev han i byretten idømt 11 år og 10 måneders fængsel for drabsforsøg.

Sagen blev anket til Østre Landsret, men midt under ankesagen kom det frem, at han havde forladt Hells Angels med status af "Left". Det betød, at der ikke var ondt blod mellem ham og hans tidligere brødre.

For to uger siden forklarede han i et interview med Ekstra Bladet, at han forlod Hells Angels for at have mere tid til familien.

- Jeg har forladt Hells Angels på grund af min 13-årige søn. Det har haft mange omkostninger for ham, at jeg har siddet varetægtsfængslet og med udsigten til livstidsfængsel måtte det stoppe.

- Han har desuden set på, at jeg er forsøgt skudt tre gange. Han blev ved med at læse om sin far. Det gik mig rigtig meget på, at det påvirkede ham så meget, sagde Brian Sandberg blandt andet til Ekstra Bladet.

Men bekymringen for hans søn er altså ikke større, end at han tirsdag officielt er blevet medlem af Bandidos, og dermed er de skrøbelige fredsforhandlinger mellem de to rockergrupper brudt sammen.

Forholdet mellem de to rivaliserende rockergrupper har gennem længere tid været mildt sagt anspændt, og tidligt på efteråret truede konflikten mellem dem at bryde ud i lys lue.

Et Bandidos-klubhus på Amager var en torn i øjet på Hells Angels, og i en sen nattetime hamrede en lastbil ind i muren på klubhuset.

Episoden fik politiet op af stolene, og samme dag blev samtlige rockerborge på Sjælland ransaget for at bremse den spirende konflikt.

Det fik tilsyneladende de to rockergrupper til at indlede fredsforhandlinger - forhandlinger som altså nu er brudt sammen med Brian Sandbergs indmeldelse i Bandidos.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.