Brite forsøger onsdag at generobre timerekorden

Alex Dowsett forsøger onsdag i Mexico at slå Victor Campenaerts timerekord. Briten havde rekorden kort i 2015.

Alex Dowsett vil onsdag forsøge at generobre timerekorden i Mexico. Næste år bliver han holdkammerat med Jakob Fuglsang på Israel Start-Up Nation.

Alex Dowsett vil onsdag forsøge at generobre timerekorden i Mexico. Næste år bliver han holdkammerat med Jakob Fuglsang på Israel Start-Up Nation.

KØBENHAVN:Cykelsportens timerekord står onsdag for skud igen.

Her vil den britiske enkelstartsspecialist Alex Dowsett forsøger at generobre timerekorden i mexicanske Aguascalientes.

Samme sted blev den nuværende timerekord sat i 2019 af belgiske Victor Campenaerts. Her kørte Campenaerts 55,089 kilometer på en time.

33-årige Alex Dowsett, der til dagligt kører for Israel Start-Up Nation, havde timerekorden tilbage i 2015.

Men der gik blot en måned, inden landsmanden Bradley Wiggins snuppede rekorden og havde den, indtil Campenaerts kom forbi velodromen i Mexico.

Victor Campenaerts siger i en video på YouTube ifølge netmediet Cyclingweekly, at han vurderer, at det er fifty-fifty, om Dowsett slår rekorden.

- Jeg tror, hans største fordel er, at han allerede har haft timerekorden før. Han har allerede gjort et forsøg med den fulde forberedelse, siger Victor Campenaerts.

Han siger videre, at han vil være glad på Alex Dowsetts vegne, hvis det lykkes.

- Rekorder er til for at blive slået, og Alex er en god fyr. Jeg ved også, hvad det vil betyde for ham at slå rekorden, så jeg vil blive glad på hans vegne.

Mister Campenaerts rekorden, har han ingen planer om at forsøge at genvinde den.

Flere danske ryttere har de senere år forsøgt at slå timerekorden. Martin Toft Madsen har forsøgt fire gange uden succes, mens også Mikkel Bjerg og Mathias Norsgaard har givet det et skud.

På landevejene har Alex Dowsett 15 professionelle sejre, heriblandt to etapesejre i Giro d'Italia. Han er seks gange britisk mester i enkeltstart.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden