Udland

Brite sprang i døden fra Eiffeltårnet

Engelsktalende mand nægtede at kravle ned fra Eiffeltårnet og hoppede i døden. Til gengæld blev kvinde reddet.

Brite sprang i døden fra Eiffeltårnet

En britisk mand har begået selvmord ved at hoppe ud fra Eiffeltårnet i Paris.

Politiet fik øje på manden, da han søndag ved 23.30-tiden kravlede rundt på den verdensberømte gitterkonstruktion i stål.

Ordensmagten evakuerede tårnet, afspærrede området og brandfolk forsøgte at forhandle med manden, der talte engelsk.

Forhandlingerne med tårnklatreren mislykkedes, hvorefter manden hoppede fra et sted mellem tårnets andet niveau og toppen fra en højde på mellem 125 og 324 meter, oplyser Frederic Grosjean, der er vicetalsmand for brandvæsnet i Paris.

- Selvmord ved at hoppe ud fra tårnet sker ganske hyppigt, men det er sjældent, at nogen formår at kravle så højt op, siger en politikilde til nyhedsbureauet AFP.

Brandfolkene har været i aktion igen mandag, da en omkring 30-årig kvinde også gjorde forsøg på at hoppe ud fra tårnet. Hun blev overtalt til at droppe sit selvmord og lod sig hente ned fra tårnet med en helikopter.

Ledelsen for Eiffeltårnet ønsker ikke at svare på nyhedsbureauet AFP's spørgsmål om, hvor mange mennesker, der begår eller prøver at begå selvmord hver år. Den eneste kommentar er:

- Hver gang er altid en gang for mange!

Eiffeltårnet blev bygget på to år af ingeniør Gustave Eiffel. Det stod færdigt til verdensudstillingen i 1889, og det var planen, at det herefter skulle rives ned. Men pariserne var så begejstrede for konstruktionen, at de modsatte sig det.

Siden har Eiffeltårnet, der giver Paris en unik silhuet, vist sig at være en af verdens største attraktioner. Alene i 2011 havde tårnet 7,1 millioner besøgende turister, hvilket svarer til et gennemsnit på knap 20.000 besøgende om dagen.

/ritzau/AFP