Udland

Briterne holder vejret: Royal fødsel er lige op over

Den kommende britiske tronarving har allerede fået sin egen twitterkonto og egen side på Wikipedia.

Briterne holder vejret: Royal fødsel er lige op over

Storbritannien venter i spænding i disse dage. Inden længe vil prins William og hertuginde Kate blive forældre til enten en prins eller prinsesse af Cambridge.

Og selv om den royale baby lader vente på sig, nægter briterne at trille tommelfingre.

Allerede nu har babyen fået sin egen side på Wikipedia. Ligesom den har fået sin egen twitterkonto med eget hashtag, @RoyalFoetus, der allerede bliver fulgt af 5500 mennesker.

Den internationale presse er også allerede talstærkt repræsenteret foran St. Mary Hospital i Paddington vest for London, hvor Kate skal føde. Det var også her, afdøde prinsesse Diana fødte den vordende far og dennes bror, prins Harry.

Adskillige af hospitalets parkeringspladser er allerede reserveret til den royale familie, når de skal hilse på familiens nye guldklump.

Den britiske avis The Sunday Times skriver, at den 31-årige gynækolog Marcus Setchell, der skal tage imod barnet, kommer til at blive fulgt af en politieskorte, når Kate får veer.

Setchell ikke har rørt alkohol i flere uger for at være så klar som muligt til at skulle tage imod den kommende britiske dronning eller konge.

Kongehuset har ikke sat en eksakt dato på, hvornår man forventer, at hertuginden af Cambridge nedkommer. Blot at det bliver "i midten af juli".

Men intet tyder på, at fødslen er lige rundt om hjørnet.

I weekenden har William spillet polo med sin bror, prins Harry, og deltaget i forskellige velgørenhedsarrangementer.

Ligesom The Sunday Express skriver, at Kate i weekenden har besøgt sine forældre i byen Berkshire, der ligger 65 kilometer vest for London.

Briterne må også vente med at finde ud af, om det bliver en kommende konge eller dronning, de får.

Det britiske kongehus har flere gange udtalt, at Kate og William heller ikke selv kender barnets køn.

Parrets førstefødte bliver nummer tre i tronfølgen efter prins Charles og prins William.

Det er første gang i flere århundreder, at briterne får en tronarving, der ikke har 100 procent blåt blod i årerne, da Kate Middelton kommer fra en borgerlig familie.

Kate og William har kendt hinanden siden studietiden, været kærester i en årrække og blev 29. april 2011 gift ved et stort bryllup, hvorved de fik titlen som hertugpar af Cambridge.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.