Briternes EU-valg rammer Londons dyre restauranter hårdt

Mens der stadig ingen økonomiske nøgletal er for effekten af briternes farvel til EU mærkes det allerede nu.

London Eye Foto: Free

London Eye Foto: Free

Mens man skal ind i august for at få reelle, økonomiske nøgletal for konsekvenserne af briternes nej tak til EU den 23. juni, kan en stribe af dem allerede nu ses. Frygten for den økonomiske fremtid har blandt andet ramt Londons dyre restauranter.

Det skriver Bloomberg News.

- City (området i London fyldt med banker og bankfolk red.) giver kunder til restauranter i hele London. Når City bliver nervøs ryster resten af byen. Vi havde en god maj og en meget god juni. Men juli er startet miserabelt, siger kok og ejer af restauranten Corrigan's, Richard Corrigan, til Bloomberg News.

Han er ikke den eneste. Pierre Koffmann, der driver en restaurant kendt for franske specialiteter, siger til nyhedsbureauet:

- Det var goddag brexit, farvel kunder.

Specielt den store britiske banksektor er i usikkert farvand oven på afstemningen. Hvis ikke den kan fastholde adgangen til det europæiske marked vil det koste dyrt i arbejdspladser og kunder.

Ud over den slags helt håndgribelige effekter er der kommet flere midlertidige målinger. En undersøgelse foretaget revisionsfirmaet BDO, at detailsalget - salget i butikker - faldt med 3,6 procent i juni op til og efter afstemningen.

En måling af forbrugertilliden taget efter afstemningen af bureauet GfK viste et fald til indeks minus ni fra minus et, det største fald i 21 år.

- I denne usikre periode har vi set et massivt fald i forbrugertilliden. Alle af vores mest centrale målepunkter er faldet, sagde analytiker ved GfK Joe Stanton i forbindelse med tallene.

De første reelle nøgletal, der kan vise effekten af briternes nej til fortsat medlemskab af EU, kommer senere i juli.

Midt i juli kommer der tal for boligpriserne, og sidst i juli kommer der tal for, hvor mange der har meldt sig arbejdsløse.

Først til august kommer tunge nøgletal for inflationen i juli og tilliden hos de britiske indkøbschefer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.