Udland

Britisk centralbank undersøger konsekvenser af EU-exit

Mail om fortrolig undersøgelse blev ved en fejltagelse sendt til avisen The Guardian af Bank of England.

Den britiske centralbank, Bank of England, ønsker at få en vurdering af følgerne af et britisk exit fra EU, siger centralbanken i en erklæring.

Banken bekræfter dermed indholdet i en e-mail, som ved et uheld blev sendt til en britisk avis om det ellers fortrolige researchprojekt.

Det var avisen The Guardian, som først rapporterede, at en assistent til en af centralbankens højtstående medarbejdere i en e-mail havde sagt, projektet skulle hemmeligholdes for de fleste af bankens medarbejdere og for journalister.

Det sker på et tidspunkt, hvor den britiske premierminister, David Cameron, har indledt en proces forud for en lovet folkeafstemning om briternes EU-medlemskab i 2017, hvor han vil forsøge at få gennemført reformer og få genforhandlet betingelserne for briternes medlemskab.

De øvrige EU-lande venter stadig på flere detaljer om, hvad det egentlig er, som Cameron vil.

Mange britiske erhvervsledere er nervøse over muligheden for, at de kan komme til at miste adgang til deres vigtigste eksportmarkeder, ligesom der er bekymring i finanssektoren.

Deutsche Bank, som er euro-zonens næststørste bank med store interesser i Storbritannien, udtalte den 19. maj, at den havde begyndt at forberede sig på et muligt britisk farvel fra EU.

The Guardian skriver, at den famøse e-mail blev skrevet af privatsekretæren Jon Cunliffe, som beskæftiger sig med potentielle farer for centralbanken og finanssektoren.

Mailen blev ved en fejltagelse sendt til The Guardian af nationalbankens pressekontor.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.