Britisk EU-nej koster Wimbledon-vinder millioner

Briternes farvel til EU kostede lørdag tennisspilleren Serena Williams et sekscifret dollar-beløb efter sejr.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Serena Williams Foto: Reuters/Andy Couldridge

Det var en glædesstrålende Serena Williams, der lørdag kunne løfte den pokal, der viste, at hun havde vundet tennisturneringen Wimbledon for kvinder. Men det var samtidig en Serena Williams, der havde tabt stort på briternes nej til EU.

Nej'et har udøst stor politisk og økonomisk usikkerhed og sendt det britiske pund på en voldsom retræte. Og da pundet er blevet markant mindre værd er præmieposen for Wimbledon også blevet tilsvarende mindre.

- Der er en enorm stor usikkerhed omkring den britiske økonomi efter afstemningen. Hvilken aftale kan de få? Hvad vil de gøre selv? Det har svækket pundet markant, fordi investorerne trækker følehornene til sig.

- Samtidig bliver der solgt kraftigt ud af britiske værdipapirer og mange selskaber har udskudt deres investeringer. Så det giver flere, der sælger pund og færre, der køber pund, siger makroøkonomisk analytiker hos Sydbank Kim Blindbek.

Det er langt fra bare tal på papir, når man som Serena Williams vinder to millioner pund. Faktisk gør det en forskel på 383.600 dollar eller omtrent syv gange den gennemsnitlige årsløn for en amerikaner.

Havde danske Caroline Wozniacki løftet pokalen, så havde den britiske afstemning og tilhørende fald i pundet kostet hende to millioner kroner, da pengepræmien i stedet for 19,5 millioner kroner kun ville kunne veksles til 17,5 millioner kroner.

De fleste valutahandlere er dog enige om, at Serena Williams bør veksle sine præmiepenge og ikke vente i håbet om, at pundet om et stykke tid er blevet styrket igen.

- Vi forventer, at pundet kan opleve store udsving det næste stykke tid, og at det kan svækkes lidt mere på langt sigt.

- Det kommer blandt andet an på, hvor meget den britiske nationalbank lemper pengepolitikken, siger Kim Blindbek.

Torsdag holder Bank of England sit første rentemøde siden afstemningen. Her vil det komme frem, om Mark Carney vælger at sænke renten for at stimulere økonomien ved at gøre det lettere at låne penge.

Gør han det, så vil det samtidig skabe yderligere pres på pundet, da afkastet for at havde obligationer i pund vil blive mindre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.