Udland

Britisk hadprædikant får fængselsstraf for støtte til IS

Anjem Choudary er en berygtet muslimsk leder i Storbritannien, som længe har været en torn i øjet på briterne.

Den radikale muslimske prædikant Anjem Choudary er ved en domstol i London idømt fem et halvt års fængsel for at opfordre til at støtte til Islamisk Stat (IS), oplyser en række britiske medier.

Choudaru er en af de mest berygtede muslimske ledere i Storbritannien, og han har længe været i torn i øjet på de britiske myndigheder.

I de britiske medier har han været omtalt som "hadprædikanten". Adskillige af hans tilhængere sættes i forbindelse med terrorhandlinger rundt om i verden.

Den 49-årige Anjem Choudary blev i juli i retten i Old Bailey fundet skyldig i at opfordre til støtte til IS, og det samme gjorde en af hans nærmeste medarbejdere.

Han er også kendt i udlandet. Ofte har han optrådt på tv efter islamiske attentater, hvor han argumenterer med, at vestlig politik over for muslimer og islam bærer skylden for attentaterne.

Choudary og hans medarbejder Mizanur Raham har skrevet indlæg på sociale medier, hvori de lover troskab over for "kalifatet", som Abu Bakr al-Baghdadi, leder af IS, har udråbt.

Choudary og Rahman skrev, at muslimer har pligt til at adlyde al-Baghdadi eller give ham støtte.

Begge mænd erklærede sig ikke-skyldige i terroranklager og har kaldt sagen politisk.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.