Britisk minister henter brexit-inspiration på møde i Norge

Philip Hammond, den britiske finansminister, har indledt en rundtur i Europa i Oslo med snak om EU-exit.

- Fra norsk side fortalte vi blandt andet om, hvordan vi arbejder med at tage ny teknologi i brug for at sikre god grænsekontrol og samtidig gøre grænsepassage og vareimport enkelt for både almindelige mennesker og virksomheder, siger finansminister Siv Jensen. Foto: Scanpix/Daniel Leal-olivas
Politik 13. februar 2018 19:36 - Opdateret 14. februar 2018 07:42

Den britisk finansminister, Philip Hammond, har tirsdag indledt en europæisk charmetur - uden medier og nysgerrige spørgsmål - hos Norges finansminister, Siv Jensen, i Oslo.


På mødet hentede Hammond tilsyneladende inspiration til den fremtid, der venter Storbritannien uden for EU.


- Fra norsk side fortalte vi blandt andet om, hvordan vi arbejder med at tage ny teknologi i brug for at sikre god grænsekontrol og samtidig gøre grænsepassage og vareimport enkelt for almindelige mennesker og virksomheder, siger Jensen.


Mødet stod ikke i Siv Jensens mødekalender før mandag eftermiddag. Det skyldes ifølge det norske finansministerium usikkerhed om tidspunkt og tema for mødet. Der var ingen anledning for pressen til spørgsmål.


Den britiske avis The Telegraph skriver, at Hammond indleder "en charmetur" i Norge og Sverige, hvorefter han rejser videre til Holland, Spanien og Portugal.


Siv Jensen fik også anledning til at rose EØS-aftalen mellem Norge og EU.


- Jeg pegede også på, hvor vigtig EØS-aftalen er for Norge og for erhvervslivet. Norge er en åben økonomi, og Storbritannien er en vigtig handelspartner og allieret, siger den norske finansminister.


Hammond var før folkeafstemningen om EU-udmeldelse fortaler for, at briterne skulle blive i EU.


Ifølge BBC skal han snart holde en tale om brexit. I den tale vil han påpege, at London som finansielt centrum er vigtig for EU og for resten af verden.


Han vil argumentere for, at en frihandelsaftale, som omfatter finansielle tjenester, er vigtig for Europa og for verden.


/ritzau/NTB

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...