Udland

Britisk minister: Vi bør droppe EU's menneskerettigheder

Indenrigsministeren mener, at den europæiske menneskerettighedskonvention er i vejen for britisk politik.

Britisk minister: Vi bør droppe EU's menneskerettigheder

Storbritannien bør overveje at droppe den europæiske menneskerettighedskonvention, fordi den forstyrrer regeringens evne til at bekæmpe kriminalitet og kontrollere indvandring.

Det mener den britiske indenrigsminister, Theresa May, der af mange anses for at være landets mest magtfulde kvinde.

I en tale ved en pro-konservativ konference siger May, at hendes parti, det britiske konservative parti, inden det næste valg i 2015 bør forpligte sig til at håndtere emnet.

- I 2015 er vi nødt til at have en plan for, hvordan vi vil håndtere Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Og ja, jeg vil gøre det klart, at alle muligheder - herunder at forlade konventionen - bør være i spil, siger hun.

Mays konservative parti har længe kritiseret den Strasbourg-baserede Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som partiet betegner som en forstyrrelse af den britiske suverænitet.

Det er imidlertid første gang, at May udtaler sig så klart i sagen.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er godt nok ikke en institution under EU, men er alligevel blevet trukket ind i en bredere debat om Storbritanniens engagement i det europæiske fællesskab.

Premierminister David Cameron, den konservative leder, har sagt, at hvis hans parti vinder valget i 2015, vil der i 2017 blive afholdt en folkeafstemning om, hvorvidt landet helt bør forlade EU.

Siden May trådte til i 2010 har hun i 16 tilfælde annulleret det britiske statsborgerskab hos personer, der har været under mistanke for at deltage i terroraktiviteter.

Siden da er to af de 16 personer blevet dræbt af amerikanske droner i Somalia, skriver Politiken.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.