Storbritannien

Britisk overhus kræver EU-borgere beskyttet ved brexit

Den britiske regering lider nederlag i overhuset, der kræver EU-borgere i landet sikret ved udtræden af EU.

Britain''s Prime Minister Theresa May leaves Downing Street in London Foto: Reuters/Neil Hall

Britain''s Prime Minister Theresa May leaves Downing Street in London Foto: Reuters/Neil Hall

Den britiske premierminister, Theresa May, og hendes regering har onsdag aften lidt et nederlag i overhuset af det britiske parlament.

Overhuset har med et flertal stemt for en ændring af den såkaldte brexit-lov, der giver den britiske regering beføjelse til formelt at forlade EU.

Ændringen betyder, at regeringen senest tre måneder efter det formelle farvel til EU skal fremlægge lovgivning, der sikre de EU-borgere, som allerede bor i Storbritannien, deres rettigheder inklusive opholdstilladelse.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Regeringen kan med et flertal i underhuset forkaste overhusets pålæg. Det vil dog forsinke tidspunktet for, hvornår den konservative regering kan få parlamentets grønne lys til at forlade EU.

Afstemningen udgør ifølge Reuters et nederlag for Theresa May. Ifølge nyhedsbureauet forventes regeringen dog stadig at udløse udtrædelsesprocessen i slutningen af denne måned.

Reuters har også talt med en kilde i regeringen, der oplyser, at regeringen vil forsøge at forkaste overhusets pålæg. Kilden er unavngiven.

I en officiel udtalelse begrænser en talskvinde for regeringens afdeling for det såkaldte brexit sig til at udtrykke skuffelse over afstemningens resultat.

- Vi er skuffede over, at overhuset har valgt at tilføje til en lov, som underhuset har vedtaget uden tilføjelser, siger hun.

- Vores position er gentagne gange slået fast. Vi ønsker at garantere rettighederne for de EU-borgere, der allerede bor i Storbritannien og rettigheder for briter, der bor i andre EU-medlemslande, så hurtigt som vi kan.

Der bor ifølge AFP omkring tre millioner borgere fra EU-lande, Norge, Island og Schweiz i Storbritannien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.