Britisk politi afviser link mellem død mand og nervegift

Russisk Putin-fjende er død i London. Britisk politi efterforsker et dødsfald, men har ikke nævnt identitet.

13. marts 2018 18:29

/ritzau/

Han vidnede i 2011 i en sag imod oligarken Roman Abramovitsj, som havde et godt forhold til den politiske ledelse i Moskva, skriver den britiske avis.

Nikolaj Glusjkov blev tiltalt for hvidvaskning og bedrageri. Efter en fængselsstraf i Rusland fik Glusjkov politisk asyl i Storbritannien.

Den russiske oligark blev i 1999 uvenner med Vladimir Putin, som dengang var russisk premierminister, og han bosatte sig i Storbritannien, skriver The Guardian.

Glusjkov var i en periode finansdirektør i det russiske luftfartsselskab Aeroflot, og han arbejdede desuden for Berezovskijs bilfirma LogoVAZ.

Han bor netop på Clarence Avenue, og han var ven med den afdøde oligark Boris Berezovskij. Glusjkov døde ifølge venner mandag aften i London. Det fremgår af opslag på Facebook, skriver avisen The Guardian.

Britiske medier skriver, at den døde mand er 68-årige Nikolaj Glusjkov.

Myndighederne vil ikke oplyse et navn, da manden ikke er endeligt identificeret.

En antiterrorenhed blev sat på opgaven for en sikkerheds skyld på grund af de personlige forbindelser, som manden menes at have haft. Politiet opgiver manden til at være i 60'erne.

- Årsagen til dødsfaldet bliver i øjeblikket behandlet som ikke kendt. Der er ingen beviser, der peger i retning af, at det er knyttet til hændelsen i Salisbury, siger politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En mand blev fundet død på adressen.

Politiet blev kaldt til en bolig på Clarence Avenue i New Malden, der ligger i det sydvestlige London, mandag klokken 22.46 lokal tid.

Efter mediemeldinger om at en russisk Putin-fjende mandag blev fundet død i London, siger britisk politi, at et dødsfald i London, der efterforskes af en antiterrorenhed, ikke er knyttet til et angreb med nervegift 4. marts.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Andre læser

Dagens e-avis

E-avis

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...