Udland

Britisk politi anholder syv for stort smykkekup

Politiet i London mener at have fundet de skyldige bag et smykkekup for et trecifret millionbeløb.

Politiet i London har anholdt syv mænd for et dristigt kup i et smykkekvarter i Londons økonomiske centrum.

De mistænkte er i alderen 48 til 76 år og blev anholdt, efter politiet har ransaget 12 forskellige adresser i London-området.

Under ransagningerne dukkede der adskillige tasker op med smykker og andet, der menes at være stjålet i værdidepotet Hatton Garden Safety Deposit Ltd.

- Et antal store tasker med betydelige mængder af ejendele af høj værdi er fundet på en af adresserne. Politiet er overbevist om, at det er genstande, der blev stjålet under røveriet, skriver London-politiet i en pressemeddelelse.

Gerningsmændene brød i påskedagene ind i 72 bokse i værdidepotet. De menes at have skaffet sig adgang til bygningen ved at bore et 50 centimeter bredt hul i en mur, hvorpå de er kravlet ind gennem en elevatorskakt.

De har også savet tremmerne over til en sikkerhedsdør.

Billeder fra smykkekuppet viser en bunke værdibokse, der er brudt op og dækket af betonstøv fra det hul, tyvene borede for at komme ind.

På stedet fandt politiet flere typer værktøj såsom kraftige vinkelslibere, betonbor og brækjern.

Ifølge britiske medier blev der stjålet diamanter, juveler og kontanter for et tocifret millionbeløb i pund - svarende til et trecifret millionbeløb i kroner.

Hatton Garden huser næsten 300 juvelerer, guldsmede og smykkeforretninger samt 50 andre forretninger. De var alle lukkede i påskedagene.

Politiet i London, der også er kendt under navnet Scotland Yard, har fået massiv kritik efter det dristige røveri, fordi de vagthavende betjente ikke reagerede på en alarm fra værdidepotet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.