Udland

Britisk politimand skal i fængsel for at sælge sladder

Betjent tjente knap 70.000 kroner på at sælge oplysninger om kendte til avisen The Sun.

Britisk politimand skal i fængsel for at sælge sladder

En britisk politimand er idømt to års fængsel for at sælge oplysninger om en stribe berømtheder til journalister.

Avisen The Sun betalte den 30-årige Poul Flattley, en nu tidligere betjent ved politiet i London, mere end 8000 pund - knap 70.000 kroner - for oplysninger om berømtheder fra Kate Middleton til den tidligere fodboldstjerne Paul Gascoigne.

Under sagen mod betjenten i Londons kriminalret Old Bailey kom det frem, hvordan han fra 2008 til 2011 efterforskede en række tip for The Sun.

Blandt andet undersøgte han, om sikkerheden var blevet øget omkring Kate Middletons hjem i september 2010, da der gik rygter om, at prins William ville fri til hende. Parret blev forlovet i november 2010 og gift året efter.

Men også detaljer om Gascoignes indlæggelse på et psykiatrisk hospital og et indbrud i en bil, der tilhørte dronning Elisabeths barnebarn Zara Philips, flød fra politimanden til Storbritanniens største avis.

Ved domsafsigelsen sagde dommer Adrian Fulford, at betjentens opførsel var "fuldstændig forkastelig".

- Den tiltalte var helt og aldeles ligeglad med om hans handlinger ville skade politiets efterforskninger, sagde han blandt andet ifølge nyhedsbureauet AFP.

The Sun er ejet af mediemogulen Rupert Murdoch, og flere af avisens journalister har været anholdt, sigtet for at have betalt offentlige myndighedspersoner for historier.

I juli 2011 måtte Murdoch lukke den 168 år gamle avis News of the World, efter at det kom frem, at avisens journalister havde hacket sig in på en stribe telefoner for at aflytte beskeder, herunder en telefon, der tilhørte en myrdet skolepige.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.