Britisk premierminister vil straffe vold og drab hårdere

Alvorlige forbrydelser skal udløse længere straffe end nu, mener den britiske regeringsleder, Boris Johnson.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, lover både tusindvis af flere politibetjente og fængselspladser. Grove forbrydelser skal desuden straffes hårdere. (Arkivfoto).

Den britiske premierminister, Boris Johnson, lover både tusindvis af flere politibetjente og fængselspladser. Grove forbrydelser skal desuden straffes hårdere. (Arkivfoto).

LONDON:Den britiske premierminister, Boris Johnson, overvejer at skærpe strafferammen for alvorlige volds- og sexforbrydelser og har udbedt sig en gennemgang af straffene for den type forbrydelser.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Johnson begrunder det med, at borgernes tillid til systemet afhænger af, at straffen afspejler forbrydelsen.

- Vi har alle set eksempler på, at voldtægtsmænd og mordere slipper ud for tidligt, eller at folk begår overgreb igen, så snart de er løsladt, siger den konservative Johnson i en erklæring.

- Det stopper nu. Vi ønsker dem fanget, spærret inde, straffet og rehabiliteret ordentligt, lyder det videre.

Mandag vil Johnson drøfte sin plan med ledende personer fra politiet og kriminalforsorgen.

Siden han i sidste måned blev valgt som afløser for Theresa May, har Johnson haft indenlandske temaer som eksempelvis lov og orden højt på sin dagsorden.

Det har forstærket spekulationer om, at Boris Johnson overvejer at udskrive parlamentsvalg, efter at Storbritannien har forladt EU. Det er planlagt til at ske den 31. oktober.

Et af hans tidligere løfter er at udvide politistyrken med 20.000 personer. Søndag annoncerede han desuden en forøgelse af antallet af fængselspladser i Storbritannien med 10.000. Et tiltag, der vil koste 2,5 milliarder pund (20 milliarder kroner, red.).

Han meddelte også, at politiet vil få udvidede beføjelser til at stoppe og kropsvisitere personer.

Boris Johnson har flere gange slået fast, at Storbritannien vil forlade EU ved udgangen af oktober - uanset om det sker med eller uden en skilsmisseaftale.

Men han regerer på et meget spinkelt flertal i parlamentet i London.

Tre gange mislykkedes det for forgængeren Theresa May at få den nødvendige opbakning i Underhuset til den aftale om at udtræde, hun havde indgået med EU.

Det forhold og en byge af løfter fra Boris Johnson om at bruge flere penge, har fået politiske kommentatorer til at tale om muligheden for et parlamentsvalg senere i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.