Soldat pillede ved konens faldskærm: Hun overlevede frit fald på 1200 meter

38-årig britisk mand kendt skyldig i drabsforsøg - han ville have udbetalt forsikringssum efter konens død

Kriminalitet 25. maj 2018 05:53 - Opdateret 25. maj 2018 07:06

En britisk sergent, som saboterede sin hustrus faldskærm, så hun styrtede 1200 meter til jorden efter at være sprunget ud fra et fly, er kendt skyldig i drabsforsøg.

Den 41-årige Victoria Cilliers overlevede mirakuløst det frie fald fra over en kilometers højde, da hun landede på en nypløjet mark. Hun pådrog sig dog voldsomme kvæstelser, kom det frem ved en retssag torsdag i Winchester Crown Court.

Hendes 38-årige mand, Emile Cilliers, nægtede sig skyldig i anklagen om drabsforsøg. Strafudmålingen finder sted senere.

Retten hørte, at han saboterede sin hustrus faldskærm på et toilet på en flyveplads forud for et planlagt udspring. Blandt andet ved at sno linerne til hovedskærmen og fjerne dele fra reserveskærmen.

Derfor foldede faldskærmen sig ikke ud, da kvinden sprang ud fra et fly i april 2015.

Det blev også oplyst, at Cilliers havde pillet ved et gaskomfur i parrets hjem i håb om, at komfuret ville eksplodere, når hun tændte det.

- Alle beviser pegede i retning af Emile Cilliers, som manden med motivet og muligheden for at begå disse bevidste forsøg på at dræbe sin kone, sagde anklager Amanda Sawetz.

Politiet oplyste efter retssagen, at Cilliers’ motiv havde været at få udbetalt en forsikringssum som følge af konens død. Det ville ifølge politiet have givet ham mulighed for at starte et nyt liv med sin elskerinde.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...