Britisk udenrigsminister: Vores nej skuffer allierede

Den britiske udenrigsminister oplyser, at flere lande er skuffede over britisk nej til militæraktion i Syrien.

Udland 1. september 2013 13:06 - Opdateret 1. september 2013 13:10

Britisk udenrigsminister: Vores nej skuffer allierede

Den britiske udenrigsminister, William Hague, fortæller, at USA og flere europæiske lande er skuffede over den britiske opposition, Labours, nej til en militæraktion i Syrien.

Det skriver Reuters søndag.

Den britiske premierminister David Cameron tabte torsdag aften en afstemning i det britiske underhus om Storbritanniens deltagelse i en militæraktion mod det syriske regime.

Og det har - ifølge den britiske udenrigsminister - skuffet Storbritanniens allierede, der blandt andet tæller Danmark.

- Der er en seriøs bekymring i andre hovedstæder, ikke blot på den anden side af Atlanten, men også i europæiske hovedstæder over beslutningen fra det britiske oppositionsparti, Labour, om at nedstemme regeringens planer, siger Hague til Sky ifølge Reuters.

USA's præsident Barack Obama annoncerede lørdag aften, at han også vil lade spørgsmålet om en militæraktion i Syrien gå til afstemning. De amerikanske kongresmedlemmer skal således stemme om emnet, når de igen samles den 9. september.

Det vides dog ikke, om et eventuelt nej fra Kongressen vil få Obama til at aflyse krigen mod den syriske præsident Bashar al-Assad, der ifølge den amerikanske regering har angrebet sin egen befolkning med kemiske våben den 21. august.

I en tale foran Det Hvide Hus i Washington kaldte Barack Obama det angivelige kemiske angreb for "det værste angreb i det 21. århundrede".

1429 mennesker blev ifølge USA dræbt ved giftgasangrebet i hovedstaden Damaskus. 426 var børn.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...