Britt Bager og Karen Ellemann kommer i front for Venstre

Britt Bager bliver ny politisk ordfører og Karen Ellemann bliver gruppeformand efter Søren Gade

Britt Bager (th.) er ny politisk ordfører for Venstre, mens Karen Ellemann (tv.) er valgt som gruppeformand for Venstre. Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Britt Bager (th.) er ny politisk ordfører for Venstre, mens Karen Ellemann (tv.) er valgt som gruppeformand for Venstre. Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

POLITIK:Britt Bager (V) er valgt som politisk ordfører for Venstre, og Karen Ellemann er valgt som ny gruppeformand.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde peget på Karen Ellemann som efterfølger for Søren Gade på den magtfulde post som gruppeformand.

Men til den højt profilerede post som politisk ordfører var der flere kandidater, oplyste Britt Bager før et gruppemøde torsdag morgen.

Men valget endte som et fredsvalg, altså et valg uden afstemning.

Posten som politisk ordfører blev ledig, da Jakob Ellemann-Jensen (V) onsdag blev miljø- og fødevareminister.

Posten som gruppeformand besættes, fordi Søren Gade (V) stiller op til Europa-Parlamentet næste år.

Det vejede tungt, at Venstre vil have to kvinder i spidsen med Karen Ellemann og Britt Bager, siger Søren Gade.

- De skal stå i spidsen for Venstres folketingsgruppe som et makkerpar. Jeg er sikker på, at Karens profil og erfaring kommer gruppen til gode. Ligesom jeg helt oprigtigt synes, at Britt er et rigtig godt valg, siger Søren Gade.

- Britt repræsenterer et familiemenneske. Britt er en rigtig ung kvinde, i hvert fald i forhold til mig, med et lille barn. Hun er i stand til at italesætte mange af de udfordringer en moderne familie har.

Britt Bager peger på miljø og velfærd som sine hovedpunkter som politisk ordfører.

- Jeg er glad for, at vi har så høj beskæftigelse, som vi har. Vi har et af verdens bedste sundhedsvæsener. Og vi er i gang med at gå på to ben fremadrettet i vores grønne profil, siger Venstres politiske ordfører.

- Det er en hjertesag for mig.

Som gruppeformand vil Karen Ellemann gøre folketingsgruppen kampklar til at vinde næste folketingsvalg.

- Så vi sikrer, at vi fortsat har Venstre i en regering, fordi det er godt for Danmark. Det er godt for beskæftigelsen, det sociale ansvar og den grønne omstilling, siger Karen Ellemann.

Hendes bror, den tidligere politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen, råder Britt Bager til at sige, at Venstres fremgang skyldes regeringens målrettede indsats, mens tilbagegang ikke kan bedømmes i en enkelt måling.

- Jeg er glad for, at Britt tager denne tjans. Det er en helt anden person end mig. Det er meget sundt og godt at prøve det, siger Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.