Britta Nielsen-svindel større end hidtil antaget

Siden 1993 har tidligere ansat i Socialstyrelsen ifølge rapport misbrugt knap 120,6 millioner kroner.

KØBENHAVN:Sagen om misbrug af midler i Socialstyrelsen er større, end det tidligere har været kendt i offentligheden.

Det fremgår af en rapport fra revisionsfirmaet PWC, som Socialministeriet offentliggør fredag.

Rapporten viser, at den sigtede i sagen, Britta Nielsen, sandsynligvis har svindlet for mere, end der hidtil har været afdækket. Der er konstateret et misbrug for knap 120,6 millioner kroner.

Hidtil har det været fremme, at Britta Nielsen er mistænkt for at have overført 111 millioner kroner til sig selv. Penge, der egentlig skulle gå til samfundets svageste.

Faktisk kan beløbet være endnu højere end de 120,6 millioner kroner, fremgår det af rapporten. Revisionshuset har nemlig kun kunnet få oplysninger, der rækker tilbage til 1993.

Men Britta Nielsen har arbejdet i styrelsen siden 1977.

- Vi kan derfor ikke udelukke, at BN (Britta Nielsen, red.) tillige uberettiget har udbetalt tilskudsmidler til egne konti i perioden 1977 til 1993, skriver PWC i rapporten.

Revisionshuset konstaterer endvidere 13 "kontrolsvagheder" i administrationen af tilskud. Blandt andet kunne de samme personer både ændre stamdata såsom kontonumre og foretage udbetalinger.

Socialminister Mai Mercado (K) siger på et pressemøde, at der har været "rod og sjusk i en grad, hvor det ganske enkelt er pinligt."

- Denne her sag handler om mere end penge. Den handler om tillid. Her er vi alle sammen blevet bedraget, siger ministeren.

- Alt peger på, at én person har misbrugt systemets svagheder. Og ikke mindst den tillid, vi har til hinanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.