Aalborg

Bro åbnes for skibe

Lystsejlere og erhvervsskibe får nu chancen for at sejle gennem Jernbanebroen

Jernbanebroen åbnes for skibstrafikken. Foto: Lars Pauli

Jernbanebroen åbnes for skibstrafikken. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Så er det med at få ankeret op for de lystsejlere og erhvervsskibe, der gerne vil kunne sejle gennem Jernbanebroen over Limfjorden.

Broen har været lukket for skibstrafik siden søndag 4. september. Det skyldes en påsejling tidligere på sommeren, hvor en flydepram ramte den ene bropille, som forskubbede sig et par centimeter. Efter påsejlingen var det vanskeligt at få lukket broen helt, når den havde været oppe. Derfor blev der lukket for skibstrafikken.

Men nu er chancen der:

Søndag 11. september fra klokken 20 til 4.30 (altså tidligt mandag 12. september) vil Jernbanebroen være åben for gennemsejling. Det vil være til glæde for erhvervssejladsen men også lystsejlere og ikke mindst deltagerne i kapsejladsen Limfjorden Rundt, der efter planen skal sejle første etape tirsdag 13. september fra Løgstør til Thisted.

Den efterfølgende søndag - 18. september - åbnes broen også, og det er ligeledes fra klokken 20 til 4.30.

I begge perioder var det i forvejen planlagt, at der ikke skulle køre tog over broen, så generne for togpassagererne er "begrænset så meget som muligt", hedder det i en meddelelse fra BaneDanmark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.