Bro til svage unge

Unge på kontanthjælp får tilbud om brobygningsforløb til uddannelser

Gitte Krogh (V), formand for beskæftigelsesområdet, mener at uddannelsesforløb ikke må opgives. Arkivfoto

Gitte Krogh (V), formand for beskæftigelsesområdet, mener at uddannelsesforløb ikke må opgives. Arkivfoto

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Unge på kontanthjælp får nu endnu et tilbud, der skal hjælpe dem i gang med en uddannelse.

Deltagerne får mulighed for at komme på brobygningsforløb på en uddannelsesinstitution i Aalborg eller Hjørring.

Målgruppen er unge kontanthjælpsmodtagere uden en erhvervskompetencegivende uddannelse, men med faglige eller sociale udfordringer.

Brobygningsforløbene skal foregå i rigtige uddannelsesmiljøer, hvor de unge kan møde og identificere sig med andre unge, der er i gang med en uddannelse.

Fast mentor og praktikhjælp

- Det er vigtigt, at flere unge kommer i uddannelse, men de unge kan have vanskeligt ved at klare de sociale og faglige krav, der stilles på bl.a. erhvervsuddannelserne, forklarer Gitte Krogh (V), formand for beskæftigelsesudvalget.

Derfor udpeges der en fast mentor til hver deltager, og uddannelsesinstitutionen skal også hjælpe de unge med at finde en praktikplads.

De unge får et uddannelsespålæg om at deltage i et brobygningsforløb, og kommunen forpligter sig til at sende mellem 30 og 40 unge på brobygning over en to-årig periode.

For at være sikker på at de unge er i stand til at opnå færdigheder svarende til niveauet for 9. klasse, skal de gennemgå en test i dansk og matematik, inden de starter på et brobygningsforløb.

Også en ordblindetest kan komme på tale.

Plan B

Hvis en deltager ikke gennemfører brobygningsforløbet, skal uddannelsesinstitutionen i samarbejde med ungdommens uddannelsesvejledning, jobcentret og den unge selv udarbejde en plan B, som holder den unge fast på, at han eller hun skal have en uddannelse.

- Mange af de unge har nederlag i bagagen, men uddannelsesforløbet må ikke opgives, idet sandsynligheden for ledighed falder, hvis man har en uddannelse, påpeger Gitte Krogh.

Samtidig har personer med uddannelse kortere ledighedsperioder, mindre sygefravær og mindre risiko for at ende på førtidspension.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk