Brødre idømt årelange straffe for skud i København

To brødre er i Østre Landsret dømt for drabsforsøg mod to personer ved et skyderi mod en bil i København.

Politi ved Østre Landsret Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Politi ved Østre Landsret Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Skarpe skud fløj gennem luften, da en Skoda kørte op på siden af en Mercedes på Tagensvej i København en aften i februar sidste år.

Fredag har Østre Landsret dømt to mænd - føreren og passageren i Skodaen - for drabsforsøg og våbenbesiddelse i forbindelse med skudepisoden.

Den 24-årige Amin Toutouh er blevet idømt syv år og ni måneders fængsel, og 30-årige Ousama Toutouh er idømt otte år og seks måneders fængsel.

Den hårdere straf til den ældste skyldes blandt andet, at han også i en anden sammenhæng har været i besiddelse af en pistol.

De to mænd er brødre. De blev dømt ved Københavns Byret i samme sag i januar, men ankede begge dommen til landsretten.

Landsrettens afgørelse er mildere end byrettens. I byretten blev brødrene idømt fængselsstraffe, som for begges vedkommende var et år længere.

Ifølge forsvareren for Amin Toutouh skyldes ændringen, at de tiltalte i Østre Landsret er fundet skyldige i drabsforsøg mod to personer.

Københavns Byret fandt dem skyldige i drabsforsøg mod fem personer.

Alligevel er forsvareren - advokat Jesper Storm Thygesen - ikke tilfreds.

- Jeg er vældig skuffet over, at min klient er kendt skyldig, for jeg mente, at han skulle frifindes, siger Jesper Storm Thygesen.

- Når det er sagt, vil jeg fremhæve, at landsretten kun dømmer for drabsforsøg mod to personer. Derfor sænkes straffen med et år. Den del er jeg selvfølgelig tilfreds med, siger han.

Ved skyderiet blev en 23-årig mand ramt fire gange. Men en skudsikker vest reddede tilsyneladende hans liv. Den stoppede i hvert fald to skud, der var rettet mod maveregionen.

En af hans kammerater blev ramt af et enkelt skud.

Ifølge anklageskriftet var fem personer samlet i eller omkring den Mercedes, som de to brødre kørte hen til ved skyderiet.

Det har været anklagemyndighedens opfattelse, at skudepisoden udsprang af en verserende konflikt mellem banderne Brothas Souljaz og B27.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.