Brødre skal i fængsel for besiddelse af våben

En mand skal tre år og ni måneder i fængsel for besiddelse af fire pistoler og en riffel. Broren er også dømt.

riffel skud Foto: Free/Colourbox

riffel skud Foto: Free/Colourbox

To brødre på 24 og 34 år idømmes fængselsstraffe i en sag om besiddelse af flere farlige våben. Den 24-årige får tre år og ni måneders fængsel, mens storebroren får et år og fem måneders fængsel.

Det har et nævningeting afgjort onsdag i Retten i Glostrup. Det oplyser anklager Rasmus Kim Petersen.

De to brødre var tiltalt for at have været i besiddelse af tre halvautomatiske pistoler, en omdannet signalpistol, en automatriffel og en masse patroner.

Den 34-årige blev dog kun dømt for at have været i besiddelse af en af de tre halvautomatiske pistoler.

En tredje mand, der er 44 år, er også kendt skyldig i sagen. Han får dog først sin straf 1. februar, da retten afventer oplysninger om personlige forhold.

Tiltalen gik på, at den 24-årige i starten af december 2015 overdrog en sportstaske fyldt med skydevåben til den 44-årige mand ved et busstoppested i Brøndby Strand.

Den 44-årige opbevarede herefter tasken på sin bopæl i Brøndby Strand ind til 19. februar i år, hvor politiet fandt våbnene.

Den 34-årige storebror var ikke til stede, da udvekslingen af sportstasken skete, men han blev stadig dømt for at have været i besiddelse af en halvautomatisk pistol.

Anklageren var gået efter en straf på mere end fire års fængsel i sagen. Af den grund blev sagen ført som en nævningesag.

Rasmus Kim Petersen forklarer, at retten pegede på nogle skærpende omstændigheder i udmålingen af straffen til den 24-årige.

- Det er skærpende, at det var på et offentligt sted. Det er også meget skærpende, at der er tale om en automatriffel, og at der var ammunition til samtlige våben, siger anklageren.

Storebroren blev desuden dømt for i flere tilfælde at have været i besiddelse af stoffer med delvis henblik på videresalg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.