Brødrenes hjertestarter er nu for alle

Dansk Broder Orden i Hobrogade har flyttet deres hjertestarter udenfor

Nu er hjertestarteren tilgængelig for alle. Det glæder ledende mester Bjarne Raunstrup og rådmand Jørgen Nielsen (tv). Privatfoto

Nu er hjertestarteren tilgængelig for alle. Det glæder ledende mester Bjarne Raunstrup og rådmand Jørgen Nielsen (tv). Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Dansk Broder Orden i Hobrogade 1A købte for snart to år siden en hjertestarter. Den blev placeret indendørs, således brugere af huset havde den til rådighed.

Efter nogen tid blev det diskuteret, hvorvidt det var hensigtsmæssigt, at hjertestarteren var placeret indendørs. Resultatet af samtalerne blev, at hjertestarteren skulle placeres udendørs, så alle i området, der måtte få brug for den, kunne benytte hjertestarteren.

Der blev sendt en ansøgning til Trygfonden med anmodning om et økonomisk tilskud til indkøb af et varmeskab til hjertestarteren.

- Trygfonden bevilligede 5.000 kr., hvilket vi er meget taknemmelig for, fortæller rådmand Jørgen Nielsen, Dansk Broder Orden i Frederikshavn.

Skabet med hjertestarter er nu placeret på muren ud mod Århusgade, så det er let at se. Der er desuden opsat lys, så man kan se, hvordan skabet betjenes for at få fat i hjertestarteren.

I tilfælde af brug skal der trykkes 112 på mobilen, derefter vil Falck oplyse en kode, så skabet kan åbnes.

Mange hjertestartere er registreret og kan findes via hjertestarter.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.