EMNER

Brøndby-aktie steg 60 procent

Mandag blev Brøndby-aktien sat på hold - men så steg den med rekordfart

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Foto: Henning Bagger/Scanpix

BRØNDBY:Mandag var en god dag for investorer med Brøndby-aktier. Efter en turbulent dag lukkede aktien således i kurs 13,20 med en stigning på 60 procent.

Handlen med aktierne i fodboldklubben var ellers suspenderet tidligere på dagen. Børsen i København etablerede nemlig såkaldt børspause i Brøndby IF på grund af den uafklarede situation plus en masse rygter om en truende konkurs.

Klokken 12.30 blev der imidlertid igen åbnet for muligheden for at købe eller sælge Brøndby-aktier.

Det skete, efter at klubben var kommet med en meddelelse til børsen, hvoraf det fremgik, at klubben havde udbetalt januarlønnen til de ansatte i klubben.

Kort efter, at handlen var givet fri, steg aktien med knap 70 procent. Den tabte dog noget af pusten igen og lukkede altså med en stigning på 60 procent i kurs 13,20.

De gode nyheder kommer, efter at Brøndby i den seneste tid har været inde i en storm af rygter. Hver dag har der været nye indikationer fremme om, at fodboldklubben var ved at gå konkurs.

Redningsplanen betyder imidlertid, at klubben har sikret sig penge i kassen frem til den planlagte aktieemission i april/maj, som skal indbringe et sted mellem 75 og 150 millioner kroner.

Og selvom det er et stort beløb for en nedrykningstruet fodboldklub med hul i pengekassen, så skal det nok lykkes for klubben at få pengene i hus, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Jeg går ikke ud fra, at Brøndby griber tallet 75-150 millioner kroner ud af den blå luft. Så det er måske mere et udtryk for, at Brøndby allerede har fået tilsagn fra nogen, så det er realistisk at nå et beløb på minimum 75 millioner kroner, siger Per Hansen.

I fredags lukkede Brøndby-aktien med et fald på 16,2 procent i kurs 8,25. Det skete, efter at aktien tidligere på dagen satte bundrekord og var nede at koste 7,5 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.