Brøndby-aktie styrtdykker efter direktør-exit

Direktør Jan Lockharts fratræden tirsdag påvirker Brøndby IF på børsen. Aktien falder 7,5 procent.

Brøndby-aktie styrtdykker efter direktør-exit

Brøndby-aktien falder kraftigt på dagen, hvor direktør Jan Lockhart har fratrådt sin stilling efter lidt over et år på posten. Aktien lukker tirsdag med et fald på 7,5 procent.

Tirsdag morgen meddelte selskabet, at Jan Lockhart stopper med øjeblikkelig virkning og erstattes midlertidigt af Tommy Sommer Håkansson, der konstitueres som administrerende direktør.

- Vi er efter samråd med Jan nået frem til, at Jan og Brøndby IF ikke har været det rigtige ægteskab, og at vores veje - efter gensidig overenskomst - derfor nu skilles, sagde bestyrelsesformand Per Bjerregaard på klubbens hjemmeside.

Meddelelsen om Lockharts exit resulterede straks i en reaktion hos investorerne. Aktien dykkede hurtigt med over otte procent, men faldt dog lidt til ro senere på dagen.

Jan Lockharts pludselige stop forstærker ledelseskrisen i Brøndby. Lockhart blev ansat i december 2010 og tiltrådte i marts måned året efter.

Han overtog jobbet efter Ole Palmå, der sagde sit job op efter bare et halvt år på posten. Jan Lockhart har de seneste måneder måtte kæmpe med en stadig dårligere økonomi i selskabet og antydede for få dage siden, at det stod grelt til.

- Hvis det skulle ske - guderne forbyde det - at vi ligger nummer 9, 10 eller 11, når tv-pengene uddeles, så står vi med et likviditetsproblem, sagde han til Tipsbladet fredag.

Der er heller ikke megen trøst at hente i Brøndbys seneste kvartalsregnskab, der viste et underskud på 5,7 millioner kroner før skat for årets tre første måneder.

I samme regneskab forventede selskabet desuden et mindre underskud i 2012 og en placering blandt de seks bedste i Superligaen i efteråret.

/ritzau/