Brøndby-boss: Vi lukker ikke ved nedrykning

Brøndby-direktør Tommy Håkansson forsikrer, at Brøndby kan overleve en nedrykning, men det bliver dyrt.

Brøndby-boss: Vi lukker ikke ved nedrykning

De negative historier hober sig op i Brøndby IF.

Klubben ligger sidst i Superligaen, og økonomien er elendig, hvilket blev slået fast mandag aften, da årsregnskabet for 2012 viste et underskud før skat på 266,6 millioner kroner.

En aktieemission ultimo april skal redde fodboldklubben økonomisk, og direktør Tommy Håkansson forsikrer, at Brøndby ikke drejer nøglen om, hvis det mod klubbens forventning bliver en tur ned i 1. division efter sommerferien.

- Rykker vi ned, jamen, så spiller vi i 1. division. Så skal vi have minimum 75 millioner kroner ind på kapitaltilførslen og ikke minimum 50 millioner kroner, som vi skrev i årsregnskabet.

- Så hvis vi ryger i 1. division, skal vi have 25 millioner kroner ekstra. Det er forskellen på at blive i Superligaen eller rykke ned, siger Tommy Håkansson.

I Brøndbys årsregnskab står det også tydeligt, at der herudover skal tilføres yderligere kapital ved emissionen, hvis klubbens skal betale flere penge i den såkaldte feriepengesag, hvor tre spillere indtil videre har fået fire millioner kroner udbetalt.

Hertil er Brøndbys forventning, at der tilføres 12 millioner kroner i nye sponsor- og transferaftaler. Sker det ikke, skal også disse penge hentes ind i forbindelse med emissionen.

Brøndby-ledelsen har fuld tillid til, at den nuværende spillertrup har den nødvendige klasse til at blive i Superligaen.

Forårssæsonen indledte Brøndby i søndags med et 0-2-nederlag hjemme til Randers FC, og Brøndby har fire point op til en redning.

- Vores nuværende trup målt spiller for spiller i forhold til andre superligahold er betydelig bedre end den placering, vi har.

- Vi mener, at vi har et kæmpe uforløst potentiale, som vi er ved at bygge et hold op omkring i øjeblikket. Kigger du på vores trup, så er der ud af de 23 spillere 12 unge fra egen avl, som vi skal bygge på i fremtiden.

- Inden for det næste år eller to får vi meget mere ud af det potentiale, der ligger i truppen nu. Vi skal høre til i top-6, ikke i bund-6, og det har vi en klar forventning om, kommer til at ske, siger Tommy Håkansson.

Af årsregnskabet står der, at Brøndby forventer at slutte i top-6 allerede næste år og i top-3 i 2015.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.