Brøndby-formand: To plus to skal give fem i tv-aftale

Brøndby vender tilbage i fællesskabet, som forhandler tv-aftale for Superligaen. Men der skal flere penge til.

12. maj 2014 23:19

Brøndbys nye bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersen tager snart sin telefon og ringer til alle sine kolleger i Superligaen.

Han vil sige tak til dem alle, fordi de har taget imod Brøndby IF's fremstrakte hånd og lukket klubben fra Københavns vestegn tilbage i det fællesskab, som forhandler tv-aftale for hele Superligaen.

Men han vil også - på sigt - fortælle dem, hvordan Brøndby mener, at kagen skal skæres, så klubberne samlet set får mere ud af det.

- Rigtigt mange klubber kører med underskud. Vi er nødt til at få løftet fællesnævneren. Vi skal have to plus to til at give fem. Medieverdenen og måden, vi ser tv på ændrer sig over tiden. Derfor mener vi, at det, som er godt for Brøndby, også er godt for andre, siger Jan Bech Andersen.

Bestyrelsesformanden er i virkeligheden slet ikke overrasket over, at Brøndbys forslag blev skidt modtaget af andre klubber. Men han understreger, at klubbens beslutning om at gå enegang i tv-spørgsmålet var en beslutning taget af Brøndby IF's forrige bestyrelse.

- Det er en aftale, som har været solidarisk i mange år. Nogen steder blev det opfattet som, at vi ville tage noget fra andre. Så er det selvfølgelig ikke sjovt, siger bestyrelsesformanden, som stadig mener, at tv-aftalen, som den er skruet sammen, ikke afspejler Brøndbys kommercielle værdi.

Jan Bech Andersen er i spidsen for en bestyrelse, som først trådte til i Brøndby den 10. april. Det er en måned siden. Tv-aftalen var første knast, som skulle høvles af.

- Det var fastlåst, og vi syntes ikke, at det var frugtbart. Derfor kom vil til den konklusion, at det var bedst at række hånden ud igen, siger han.

Divisionsforeningen har mandag meddelt, at den nu sender en ny fælles tv-aftale i udbud. Målet er at lave en ny seksårig aftale, som træder i kraft, når den nuværende aftale udløber med udgangen af juni 2015.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...