Brøndby har fået lønaftalen i hus

Brøndby IF er nået frem til en aftale med medarbejderne, som styrker klubbens likviditet i den kommende tid

Brøndbys spillere har fået en aftale på plads med klubben. Foto: Scanpix <i>ScanpixDanmark</i>

Brøndbys spillere har fået en aftale på plads med klubben. Foto: Scanpix ScanpixDanmark

BRØNDBY:Første forhindring i forsøget på at undgå en konkurs i Brøndby IF er overvundet.

Klubben skriver i en fondsbørsmeddelelse, at man har indgået en ny lønaftale med medarbejderne. Den skal sikre, at klubben har likviditet frem mod den planlagte aktieemission i foråret.

Detaljerne i aftalen fremgår ikke af meddelelsen. Her står der, at ”stort set samtlige” medarbejdere har accepteret de nye vilkår til direktør Tommy Sommer Håkanssons store tilfredshed.

- De seneste par dage har vist, at vi har en flok medarbejdere, der brænder for klubben, og som gerne træder til, når det strammer til.

- Det har været meget positivt at opleve medarbejdernes engagement, efter at de tirsdag fik den tunge besked, at der blandt andet via lønnen skulle findes en sum penge til vores kortsigtede likviditet, siger direktøren.

Direktøren roser spillernes opbakning, men han og Brøndby er langt fra i mål endnu med den samlede redningsplan for den økonomisk trængte klub.

- Vi glæder os over, at lønaftalen er faldet på plads på en måde, der er tilfredsstillende for både selskab og medarbejdere.

- Nu er vores fokus i de kommende dage at få forhandlet de allersidste ting på plads med Spillerforeningen, så vi har en sammenhængende plan for vores likviditetsberedskab frem til aktieemissionen i foråret, siger Håkansson.

Forhandlinger med Spillerforeningen er en vigtig brik i Brøndbys rednings-puslespil.

I den såkaldte feriepengesag er Brøndby blevet dømt til at betale feriepenge og pension til tre tidligere spillere, og den dom ventes at danne præcedens og dermed koste Brøndby yderligere store beløb.

I alt mener Spillerforeningen, at Brøndby skal af med et godt stykke over 20 millioner kroner til mere end 50 tidligere eller nuværende spillere.

Brøndby jagtede henstand, men det har Spillerforeningen afvist. I stedet arbejder parterne angiveligt på en langstrakt afbetalingsordning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.