Brøndby-kriger tilbage: Det har været den hårdeste tid

Mikkel Thygesen startede onsdag træningen op frem mod næste superligasæson sammen med resten af Brøndbys trup.

Brøndby-krigeren Mikkel Thygesen har været igennem karrierens hårdeste måneder, efter at midtbanespilleren i november rev akillessenen over.

29-årige Thygesen er nu blevet raskmeldt og klar til at generobre sin plads på Brøndbys hold frem mod næste sæson.

- Jeg er i spil til pladserne som alle andre, og jeg vil gøre alt for at gribe min chance, siger Thygesen på Brøndbys første træningsdag.

- Nu har folk været på ferie, og det er en fordel for mig, da jeg har været ude i så lang tid. Jeg har jo ikke spillet kampe i et halvt år, så jeg mangler kampform.

- Men jeg føler, at jeg er på niveau med de andre. På dagens træning kunne jeg ikke mærke forskel, siger midtbanespilleren.

Mikkel Thygesen fortæller, at han hele tiden har forsøgt at være positiv til trods for den lange skadespause, der betød, at han mistede en del muskelmasse samt smidighed i foden.

- Det er åbenbart en af de værste skader, som en fodboldspiller kan komme ud for.

- Jeg må også sige, at det har været den hårdeste periode i mit liv - rent fysisk. Selv om jeg ikke har været så meget på banen, så har jeg tæsket rundt på løbebånd og kondicykel. Det har været en hård tid.

- Det har gjort det nemmere, at det er gået godt for holdet, så det ikke har været så presset for mig. Klubben har samtidig været tålmodig, siger Thygesen, der kunne se holdkammeraterne spille sig til en fjerdeplads i Superligaen.

I vinter fik han oven i købet forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2015.

Skaden har været en mental åbenbaring, der kan hjælpe ham, når han kommer i fremtidige kniber.

- Det har været et hårdt forløb, men jeg har lært rigtig meget.

- Jeg er kommet tilbage hurtigere end forventet. Det er en indstilling, som jeg kan tage med videre. Der kommer modgang en gang imellem, og der handler det om ikke at lægge sig ned og græde, fortæller Thygesen.

Midtbane-krigeren tror på, at der venter Brøndby en stor sæson, hvor holdet har gode chancer for at slutte højere oppe i tabellen.

- Hvis man så på, hvordan vi rykkede os igennem sidste sæson, så kan vi godt forbedre os.

- De første syv kampe i sidste sæson var uden en eneste sejr, og derefter er det kun gået en vej, og det er frem ad.

- Det var et nyt hold dengang, og der var store udskiftninger i truppen og i ledelsen, og folk skulle lige finde hinanden. Nu har vores træner også fået sat sit aftryk.

- Hvis vi kunne levere en fjerdeplads med et nystartet hold, så tænk på, hvad vi kan levere i fremtiden, siger Thygesen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.